pinterest
Jouw tuin nog aangenamer maken? Bekijk de vele mogelijkheden!

Jouw tuin nog aangenamer maken? Bekijk de vele mogelijkheden!

En nee, we hebben jouw tuin misschien nog nooit bekeken, maar dat wil niet zeggen dat je je leefgemak tussen al dat groen niet kunt vergroten.

Al wat je hoeft te doen is kijken naar de potentie die je tuin biedt en hoe je die kunt waarmaken. Hiervoor hoef je jezelf niet eens op kosten te jagen, aangezien er voor ieder budget wel een schitterende aanvulling is! In het ene geval betekent dit dat je een compleet bouwpakket aankoopt; in het andere uiterste ben je creatief en vaardig genoeg om er helemaal zelf wat van te maken. Hoe kun je je tuin dan precies verrijken? Lees snel verder om daar achter te komen!

Afbeelding

Vlonder

Tegels. Je legt ze neer, timmert ze vast, veegt ze af en toe schoon en baseert er een heel terras op. SImpel. Maar al snel steekt onkruid letterlijk en figuurlijk de kop op! Wat nu? Telkens in de weer om het weg te halen?

Welnee! Een handig en aantrekkelijk alternatief is het bouwen van een vlonder. Deze houten ondergrond is eenvoudig in aanleg en voorkomt dat onkruid de mogelijkheid krijgt om te groeien. Dat geldt zeker wanneer je onder de constructie een worteldoek hebt aangelegd. Bovendien blijft de bodem mooi intact zodra je er drainage in aanlegt. Ook bouwen op een aflopend oppervlak kan hierin helpen.

Schutting

Houd ongenode gasten van jouw grondgebied door ze direct duidelijk te maken waar jouw erf begint en ophoudt. Deze kan meerdere vormen aannemen. Denk bijvoorbeeld aan een hek, een stenen muur, een gigantisch hek of natuurlijk een houten schutting. De hoogte hiervan bepaalt of de activiteiten van pottenkijkers in hun kiem gesmoord kunnen worden. Voor de opbouw gebruik je geprefabriceerde schotten of houten planken en balken die je geheel naar eigen inzicht samenstelt. Heb je een tuinpad dat van de buitenkant naar je deur toe loopt? Dan is het wel zo handig om een poort of deur in je afbakening aan te brengen.

Overkapping

Van het weer genieten doe jij waar en wanneer je wilt. Zeker zodra je een schitterende overkapping in je tuin hebt neergezet! Dit kan een pergola zijn die midden op je gazon staat of juist uit zonwering bestaan die tegen je gevel wordt gemonteerd. In beide gevallen kun je het bouwwerk van de bovenkant afsluiten met spaanplaten die je, hoe kan het ook anders met behulp van spaanplaatschroeven bevestigt. Niemand die jou nog van je terras af krijgt!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen