pinterest
Voor elk budget en interieur een houtkachel: tips en tricks

Voor elk budget en interieur een houtkachel: tips en tricks

Ben je klaar om je woning een make-over te geven met een eenvoudige maar slimme ingreep? Kies voor een houtkachel om je interieur te laten baden in de warme gloed van een gezellig vlammenspel. Het hoofddoel van een kachel is dan wel verwarmen, maar met het design en vormgeving zijn houtkachels ook erg geliefd als eyecatcher in een interieur. Hier ontdek je alvast enkele tips en tricks over de soorten houtkachels, de installatiekosten en de aankleding.

Van modern tot klassiek: een houtkachel voor elk interieur

Een houtkachel bestaat uit een stevige gietijzeren of stalen kader met dik glas om het vuur heerlijk te zien knetteren. Door de vele keuzes in afwerkingen van houtkachels is er voor elke woning wel een geschikte houtkachel te vinden.

Kies voor een vrijstaand exemplaar op pootjes als centrale haard in je woonkamer, want zelfs in de grootste ruimtes weet een stijlvolle houtkachel voor de nodige gezelligheid te zorgen. Heb je maar een kleine kamer om je houtkachel te plaatsen? Ga voor een hoekexemplaar dat heerlijk staat weg te knetteren tijdens de koude wintermaanden.

Ook de hangende houtkachels zijn populair als eyecatcher in een stijlvol interieur. De zwevende look van deze houtkachels zijn ideaal voor een strakke afwerking in een moderne woning.

Een inzet of inbouw houtkachel is dan weer perfect om een oude haard om te toveren tot een knusse plek. Met een design vormgeving haal je een modern exemplaar in huis, terwijl de houthaarden op elegante pootjes ideaal zijn in een statig herenhuis.

De aankleding van je houtkachel

Heb je de perfecte houtkachel ontdekt voor jouw interieur? Maak dat je nieuwe kachel een echt decoratiestuk door ook de plek rond je haard aan te kleden met enkele stijlvolle details.

Een houtkachel is een ware eyecatcher, dus besteed je ook aandacht aan de muur achter je nieuwe kachel. Ga voor een ruwe afwerking met bakstenen voor een rustieke look. Een accentkleur of behang met motief is uiterst geschikt voor een extra laagje gezelligheid aan je haardhoek. Wanneer je gaat voor een egale witte muur met een zwarte houtkachel creëer je dan weer een interessant contrast voor een modern interieur.

Ook met accessoires ga je aan de slag om je houtkachel net dat ietsje meer te geven. Kies voor enkele foto’s voor een knusse aankleding of net voor een groot schilderij om de aandacht te grijpen. Met een antieke koffiepot op je houtkachel ga je voor die authentieke look van een landhuis.

De installatiekosten van je houtkachel

Welk budget zet je echter opzij voor de installatie van je houtkachel? Dit is afhankelijk van het type kachel, het rookkanaal en de kosten van het materiaal.

Hoewel er heel wat verschillende modellen houtkachels te vinden zijn, kan je de prijs wel zelf bepalen. Een basismodel heb je al voor ongeveer € 300. De prijs kan dan zo verder oplopen tot enkele duizenden euro’s voor een luxueus inbouwmodel.

Daarna bepaal je of er reeds een rookkanaal aanwezig is om de rook veilig naar buiten te leiden. Heb je een oude haard? Dan is er vast en zeker ook een rookkanaal aanwezig dat eenvoudig aangepast kan worden voor jouw houtkachel. Als er nog geen rookkanaal is, wordt er speciaal afvoermateriaal gebruikt om jouw houtkachel te installeren.

Welke kachel je ook kiest, je bent steeds verzekerd van een duurzame verwarming. Eén van de grote voordelen van een houtkachel is immers het hoge rendement bij verwarmen, tot wel 75%. Er gaat niet veel warmte verloren via de schoorsteen, zodat het vuur je huis heerlijk verwarmt.

De houtkachel: een goed idee voor elke woning

Het hoofddoel van een kachel is dan wel verwarmen, door de combinatie van gezelligheid en design staat de houtkachel voor een slimme investering waar je het hele jaar door van geniet. Benieuwd geworden wat de beste houtkachel is voor jouw interieur en budget? Voor een totaalprijs van jouw houtkachel neem je contact op met Droomkachels.nl

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen