pinterest
Je verbouwing verantwoord financieren

Je verbouwing verantwoord financieren

Je leven verandert. Zo ook je woonwensen. Je wilt verbouwen, je huis aanpassen naar je huidige leefsituatie. Bijvoorbeeld met een mooie nieuwe badkamer of keuken. Als je gaat verbouwen, heb je geld nodig. Hoe ga je de verbouwing verantwoord financieren? Lees onze tips.

Afbeelding

Mogelijkheden om je verbouwing te financieren

Er zijn verschillende mogelijkheden om je verbouwing te financieren.

Zo kun je je hypotheek verhogen, je hypotheek oversluiten, je spaargeld gebruiken of een persoonlijke lening afsluiten. Een mooie verbouwing verhoogt de waarde van je woning en je hebt er ook lang plezier van. Een lening afsluiten is dan ook zeker geen gek idee.

Hypotheek verhogen of persoonlijke lening afsluiten?

Een tweede hypotheek afsluiten voor een verbouwing is niet altijd de goedkoopste optie.

Want bij het afsluiten van een hypotheek komen extra kosten kijken. Zoals advieskosten, taxatiekosten en vaak ook notariskosten. Het totaal van die kosten wordt niet in alle gevallen gecompenseerd door de lagere rente. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan het dan ook interessant zijn om voor een persoonlijke lening te kiezen voor de verbouwing.

Een hypotheek heeft vaak een langere looptijd dan een persoonlijke lening. Bovendien is ook de rente van een persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar, als je het geld maar gebruikt voor je eigen woning.

Voordelig lenen voor verbouwing

Als je van plan bent om een lening te gaan afsluiten voor je verbouwing, doe je er verstandig aan om kritisch te kijken naar je budget maar ook naar onvoorziene kosten. Leen daarom vijf procent meer dan de kosten die je verwacht en houd deze vijf procent apart. Je lost hiermee de lening extra af als blijkt dat je de vijf procent niet (volledig) nodig hebt gehad.

Lening voor verbouwing huiseigenaar

Er zijn enkele kredietverstrekkers die korting op de rente bieden als je woningeigenaar bent. Je lening voor verbouwing is dan dus voordeliger, maar er zitten strengere voorwaarden aan verbonden. Zo mag je bijvoorbeeld je woning niet verkopen zonder toestemming van de kredietverstrekker. Informeer daarom altijd eerst bij een adviseur naar de acceptatievoorwaarden en mogelijkheden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen