pinterest
Laat frisse lucht binnen zonder insecten

Laat frisse lucht binnen zonder insecten

Heb je wellicht van je zolderkamer een slaapkamer of werkplek gemaakt? Dan is het onontbeerlijk dat er daglicht binnenkomt én frisse lucht. Een dakraam zorgt hiervoor, maar we kennen allemaal het probleem wel dat insecten maar al te graag binnenvliegen. Er is niets vervelender dan dat. Met een hor voor het dakraam creëer je een gezonde en een insectloze ruimte. 

Ruimten waar we vaak vertoeven hebben een goede ventilatie nodig oftewel frisse lucht. Een stroom van verse lucht in zo’n ruimte is essentieel voor de gezondheid, maar ook om muffe geurtjes te laten verwijderen en schimmel te voorkomen. Met een hor voor het raam kun je deze in de kamer of zolder open laten om de buitenlucht binnen te laten en om natuurlijk daglicht binnen te laten. Zeker als het een werkkamer betreft is frisse lucht grote invloed op je gezondheid, maar ook op je concentratievermogen en je productiviteit. We kennen de bekende hordeuren vaak wel, maar wat veel mensen niet weten is dat bij een dakraam ook een hor geplaatst kan worden. Er zijn horren die geschikt zijn voor draairamen en dakramen. En op zolders en slaapkamers met een dakraam is een hor voor je dakraam eigenlijk onmisbaar.

Dakraam horren 

Horren zijn simpelweg praktische elementen die voor een raamnis kunnen worden geplaatst om het binnendringen van insecten in de kamers onder het dak te voorkomen. Horren zijn in het algemeen gemaakt van speciale fijnmazige stoffen, vaak in meerdere typen gaas, die insecten weghouden, maar zoals eerder gezegd toch veel licht en lucht doorlaten. In tegenstelling tot eenvoudige zelfklevende horren, wordt een hor dakraam doorgaans gemaakt van hoogwaardige aluminium frames in combinatie met slijtvaste functionele stoffen. Deze worden op een millimeter nauwkeurig op het raam afgestemd en bevestigd. Zo’n hor voor het dakraam kan geheel naar eigen wens worden geopend of worden opgerold. Handmatig breng je die in een handomdraai omhoog en omlaag en zet je deze in volledig geopende of volledig gesloten stand.

De gebruiksvriendelijke rolhor

Het is waar dat dakramen vanwege de vaak iets afwijkende afmetingen en constructie speciale aandacht nodig hebben als het om horren gaat. Een rolhor is dan een perfecte oplossing voor dakramen. Deze is volledig windvast en wordt kant-en-klaar geleverd. Een rolhor is standaard voorzien van een mechanisme waarmee het gaas mooi langzaam oprolt, in plaats van dat het met een klap omhoog schiet. Het insectengaas wordt netjes opgeborgen in de slanke bovenbehuizing als het niet in gebruik is. Makkelijk te bedienen dus dankzij het vriendelijk oprolmechanisme. En het mooie is: aan de onderkant van de raamopening hoeft niets gemonteerd te worden. Kortom: het is eenvoudig te installeren en te bedienen. Zo’n insectenhor voor een dakraam is ideaal voor keukens en slaapkamers, omdat je zo kunt genieten van je uitzicht en frisse lucht zonder insecten, pollen of binnenwaaiend vuil. 

Licht en lucht doorlatend

Voordelen volop dus met een dakraam hor. Van frisse lucht en daglicht, tot bescherming tegen vliegende insecten, spinnen, vogels, bladeren en vuil en het uitzicht behouden. Houd je wel van veel licht binnen? Dan kun je je binnendeuren vervangen door stalen deuren. Deze zijn doorgaans van glas met stalen randen, waardoor het licht door verschillende ruimten gaan en alles zo nog lichter lijkt. Het zijn niet alleen blikvangers in huis, maar ze maken je interieur tegelijk open, licht en transparant. Je hebt voor een stalen deur de keuze uit verschillende type deuren, designs en indelingen. In combinatie met een dakraam hor meer licht dus in huis, ook tijdens de donkere wintermaanden. En in de zomermaanden wanneer je veel last kan krijgen van muggen, vliegen en soortgelijk ongedierte, kun je met een hor de ruimte toch laten ventileren. Met een hor garanderen je dakramen jou voortaan een ongestoorde nachtrust zonder gezoem en een zomer zonder prik- en jeuk irritaties. Oftewel: wel de lusten, maar niet de lasten. En als je een kat als huisdier hebt, biedt zo’n hor ook wat meer zekerheid dat je speelse huisdier niet zo snel uit het raam het dak oploopt of valt. 

Goed nieuws voor alle mensen met allergieën

Waar veel mensen niet bij stilstaan, is dat een dakraam hor ook wat beter stuifmeel en fijnstof tegenhoudt. Op die manier is de lucht die u inademt minder vervuild. Steeds meer mensen hebben last van kriebel in de keel, verkoudheid of aandoeningen in de luchtwegen. Vooral gevaarlijk fijnstof wordt een steeds minder berekenbaar risico. Het komt van voertuigen in de buurt, industrieterreinen en de landbouw. Een goede hor kan mensen met een allergie of astma dus wat beter opgelucht ademhalen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen