pinterest
Nieuwe slaapbank kopen? Hier moet je op letten

Nieuwe slaapbank kopen? Hier moet je op letten

Een slaapbank mag eigenlijk niet meer ontbreken in je woning. Of je de multifunctionele bank nou in de woonkamer zet of gebruikt voor de logeerkamer. Het uitklapbare bed neemt weinig ruimte in beslag en zorgt ervoor dat je jouw vrienden en familie altijd een fijne slaapplek kunt aanbieden. Wil jij binnenkort een nieuwe slaapbank kopen? Houd dan rekening met de 6 onderstaande punten. Alvast veel succes met de zoektocht!

1. Belangrijkste functie 

Het is handig om eerst de belangrijkste functie van de slaapbank te bepalen. Ga je het vooral gebruiken als bank in de woonkamer? Of wordt het vaker ingezet als een bed in de logeerkamer? Aan de hand van deze informatie kun je gerichter op zoek naar een passend formaat en het juiste comfort.

2. Zitcomfort en ligcomfort

Wanneer je de slaapbank in de woonkamer neerzet, is het zitcomfort erg belangrijk. Als het meubelstuk in de logeerkamer komt te staan, kun je je beter extra focussen op het ligcomfort. Een goede tip is om jouw slaapbank aan te schaffen bij een boxspring- of beddenspecialist. Hier heb je de mogelijkheid om pocketveren in de slaapbank te laten verwerken voor optimaal slaapcomfort. Ga eventueel eens langs bij een showroom om verschillende slaapbanken uit te proberen.

3. Geschikt formaat 

Houd bij het bepalen van het formaat niet alleen rekening met de ruimte in de kamer, maar bedenk ook voor hoeveel personen de slaapbank geschikt moet zijn. Een compacte 1-persoons slaapbank is een goede keuze voor de kleine logeerkamer. In de woonkamer kun je wellicht beter kijken naar ruime hoekslaapbanken waar je gemakkelijk met vier personen op kunt zitten en met twee personen op kunt slapen.

4. Uitklapmechanisme 

Tegenwoordig zijn de meeste slaapbanken voorzien van een gebruiksvriendelijk uitklapsysteem. Toch is het handig om even naar het mechanisme te kijken voordat je het meubelstuk aanschaft. Zeker als je de bank regelmatig wil veranderen in een bed, is het belangrijk dat het uitklapsysteem van hoge kwaliteit is. 

5. Bekleding van de slaapbank

Pas de kleur en het materiaal van de bekleding aan op jouw interieur. Houd daarnaast rekening met het onderhoud. Om de bekleding langer schoon en fris te houden, kun je een hoeslaken om de slaapbank doen zodra er op wordt geslapen.

6. Eventuele opbergruimte

Kun je wel wat extra opbergruimte gebruiken in de woonkamer, logeerkamer of jouw kleine studentenkamer? Ga dan voor een comfortabele slaapbank met opbergruimte. Bij deze banken kun je de leuningen of het lounge gedeelte eenvoudig omhoog klappen. Super handig!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen