pinterest
Ruimtegebrek? Zo pak je het probleem aan

Ruimtegebrek? Zo pak je het probleem aan

Heb je ruimtegebrek in huis en geen idee hoe je dit probleem op moet lossen? Dan komt dit artikel precies op het juiste moment! Hieronder delen we een aantal handige tips om meer ruimte te creëren. Je kunt de tips toepassen op iedere kamer in je woning, maar ook op overvolle garages en tuinhuisjes. Veel succes! 

Afbeelding

Creëer meer opbergruimte in huis

De beste oplossing is om eerst meer opbergruimte in huis te creëren. Dit doe je door extra kasten en opbergrekken aan te schaffen. Zorg ervoor dat je optimaal gebruik maakt van alle ruimte. Let hierbij vooral op de hoogte. Spullen die je niet vaak gebruikt kun je prima in een doos bovenop een hoge kast bewaren. In een schuur of garage kun je vaak zelfs slim gebruik maken van het plafond. Vergeet ook niet om de ruimte onder de trap goed te benutten.

Huur een opslagruimte

Als je echt niets meer kwijt kunt in je woning, is het verstandig om gebruik te maken van een opslagruimte. Via de website van 1Box kun je eenvoudig opslagboxen huren bij jou in de buurt. Het is ook fijn om bepaalde spullen tijdelijk op te slaan als je een grote schoonmaak houdt. Zo kun je het overzicht tijdens het opruimen veel beter bewaren. Bij 1Box heb je opslagboxen in verschillende formaten. Je kunt er dus zowel hele grote meubels opslaan als een paar dozen met papieren. Je past de grootte van de box gewoon aan op jouw wensen. 

Sorteren en herorganiseren

Soms nemen spullen veel ruimte in beslag omdat het niet goed gesorteerd is. Allemaal losse papieren en foto’s zijn bijvoorbeeld lastiger op te bergen dan een paar compacte fotoboeken, mappen of dozen. Het is dus zeker de moeite waard om de boel eens te herorganiseren.

Maak foto’s als herinnering

Je hebt vast wel dierbare spullen waar je eigenlijk niets meer mee doet. Toch wil je ze ook niet zomaar wegdoen vanwege de bijzondere herinnering. De oplossing? Maak er foto’s van en verwerk al deze herinneringen samen in een fotoboek! Dit maakt het een stuk makkelijker om afscheid te nemen van items met emotionele waarde. Zo pak je meteen het ruimtegebrek probleem aan. 

Verkoop of geef weg

Heb je veel spullen die je niet meer gebruikt, maar nog veel te mooi/goed zijn om weg te gooien? Probeer deze dan te verkopen of geef ze gratis weg. Spullen wegdoen is veel eenvoudiger als je weet dat iemand anders er plezier van heeft!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen