pinterest
Stappenplan wespennest verwijderen

Stappenplan wespennest verwijderen

Wespen komen in de zomermaanden in groten getale voor in ons land. Hierdoor kun je er bijvoorbeeld last van hebben als je van het mooie weer geniet in jouw tuin. Als het om slechts één wesp gaat, blijft de overlast vaak beperkt. Vliegen er plots wel heel veel wespen rond? Dan zit er mogelijk een nest in de buurt. Om verlost te worden van de overlast moet je het wespennest verwijderen. Het onderstaande stappenplan helpt jou hier een handje bij. 

Afbeelding

Stap 1: Het nest vinden

Je kunt een wespennest pas verwijderen als je weet waar het nest precies zit. In sommige gevallen zie je zo’n nest met het blote oog. Dit is bijvoorbeeld het geval als het wespennest onder de dakrand gebouwd is. Toch kiezen wespen niet altijd een zichtbare plek. Zo kunnen de beestjes hun nest ook in een spouwmuur, op een (schuur)zolder of onder de grond bouwen. Kun je geen nest vinden? Volg dan eens één van de wespen. Vliegt het diertje een opening in? Dan is de kans groot dat hier een wespennest zit. 

Stap 2: De wespen uitschakelen 

Wanneer je het nest gevonden hebt, wil je deze ongetwijfeld zo snel mogelijk verwijderen. Mensen doen daarom vaak de gekste dingen. Zo wordt een wespennest regelmatig vernield of wordt de opening afgesloten. Doe dit niet, want hierdoor maak je de wespen agressief. Ze kunnen jou dan gaan steken. Gebruik daarom liever vergif om de beestjes uit te roeien. Strooi dit voor (of in de buurt van) de ingang van het nest. Naar binnen vliegende wespen nemen het poeder dan mee hun nest in. Dit zorgt ervoor dat de beestjes in het nest binnen de kortste keren bezwijken. 

Stap 3: Weghalen van het nest

Het duurt vaak een aantal dagen voordat de gehele wespenpopulatie is uitgeroeid. Begin daarom ook niet te vroeg met het verwijderen van het nest. Nadat je vergif gestrooid hebt, adviseren wij jou het nest goed in de gaten te houden. Zie je steeds minder activiteit? Dan is de kans groot dat er inmiddels een deel van de wespen gestorven is. Verwijder het nest pas als je helemaal geen activiteit meer ziet. In dat geval is de kans op wespensteken namelijk minimaal. 

Stap 4: Schakel een wespenbestrijder in

Heb je een hekel aan wespen? Of is het wespennest wel heel erg groot? Dan wil je het nest mogelijk niet zelf verwijderen. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt via Wespennestverwijderen.nl een lokale wespenbestrijder inschakelen. Deze komt binnen de kortste keren naar jou toe om zich op het nest te storten. Hij begint allereerst met het uitroeien van de wespen. Zodra de beestjes niet meer actief zijn, haalt hij het nest in zijn geheel weg. Zodoende weet je zeker dat je verlost bent van wespenoverlast.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen