pinterest
Vloerkleden zorgen voor eenheid in huis

Vloerkleden zorgen voor eenheid in huis

Afbeelding

De huidige populariteit van harde vloeren heeft ervoor gezorgd dat vloerkleden weer hartstikke hip zijn. Met een vloerkleed in de woonkamer, eetkamer, slaapkamer of hal wordt er namelijk een zachte uitstraling toegevoegd aan de strakke interieurs die tegenwoordig geliefd zijn. Met een vloerkleed creëer je een sfeervol hoekje, waardoor je woning meteen een stuk huiselijker aanvoelt. Ben je benieuwd geworden of vloerkleden ook in jouw huis een positief effect kunnen hebben? Ontdek dan de verschillende voordelen in dit artikel.

De sfeer van vloerkleden

Een huis gaat echt als een thuis voelen wanneer er een fijne sfeer aanwezig is. Omdat je deze sfeer niet direct kunt kopen, kan het soms lastig zijn om dit in je eigen woning aan te brengen. Gelukkig is er een mogelijkheid om snel en makkelijk voor meer sfeer in huis te zorgen, namelijk bijvoorbeeld door het neerleggen van een fraai vloerkleed. Met een kleed oogt een ruimte automatisch gezelliger en knusser. Een vloerkleed heeft namelijk een zachte en warme uitstraling. Door vloerkleden te plaatsen worden er ook meteen gezellige hoekjes in huis gemaakt waar de meubels goed bij elkaar passen. De bank en salontafel vormen bijvoorbeeld echt een eenheid wanneer ze verbonden zijn door een vloerkleed. Hetzelfde geldt voor de eettafel en de bijpassende stoelen.

Een knus huis met vloerkleden

Een vloerkleed voegt dus sfeer toe aan de woning. Het interieur ziet er echter niet alleen knusser uit, maar ook het woongenot neemt toe. Met een vloerkleed op de grond worden filmavonden in de bank bijvoorbeeld nog fijner. Je kunt je voeten nu namelijk laten rusten op het heerlijk zachte tapijt. Ook wanneer je uit bed stapt zal een vloerkleed een zachte ondergrond bieden waarmee je de dag goed kunt beginnen. Daarnaast zorgen vloerkleden ook voor een verbeterde akoestiek. Een vloerkleed vermindert de echo, waardoor zelfs de dagelijkse klanken in huis sfeervoller worden. Vloerkleden kunnen dus verschillende voordelen bieden voor jouw woning.

Vloerkleden in een stijlvol interieur

Afbeelding

Vloerkleden zijn er in veel verschillende stijlen. Hoewel alle vloerkleden bekend staan om de sfeervolle uitstraling, kan er in de ontwerpen toch nog veel variatie te vinden zijn. Zo krijg je dus de mogelijkheid om een exemplaar uit te kiezen dat het beste past bij jouw woning! Je kunt spelen met kleuren, bijvoorbeeld door een licht vloerkleed weg te leggen in een ruimte met donkere meubels, of andersom. Wanneer je een strak interieur hebt, kan een speels vloerkleed juist zorgen voor een verfrissende blik. Heb je echter al veel gebruikgemaakt van structuren, kleuren en details in huis? Dan kan een subtiel vloerkleed een goede keuze zijn. Er zijn dus vloerkleden beschikbaar voor alle interieurstijlen.

Vloerkleden kiezen voor jouw woning

Wanneer je zelf de sfeer in huis wilt verbeteren met vloerkleden, kun je op zoek gaan naar het perfecte exemplaar. Er zijn verschillende categorieën beschikbaar, dus er is keuze genoeg. Ga je voor hoogpolige of laagpolige tapijten? Kies je voor een vintage look, een moderne uitstraling of een tijdloos design? Houd je van donkere of lichte kleurtinten? Er is altijd wel een vloerkleed naar wens te vinden.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen