pinterest

Trends op het gebied van badkamers

Raak je langzamerhand uitgekeken op de huidige badkamer in huis? Heb je momenteel een combinatie van een bad en douche in één, waarbij het steeds meer moeite kost om over de badrand te stappen? Overweeg de investering in een nieuwe, moderne badkamer, volledig passend bij je persoonlijke voorkeur. In dit artikel lees je meer over de laatste trends. Kijk ook alvast eens bij een partij als Grando, om inspiratie op te doen voor het ontwerp van jouw badkamer. Vergelijkbaar met het bekijken van de badkamers op de website van een aanbieder hiervan, kan ook rondneuzen op een platform als Pinterest helpen om tot nieuwe ideeën te komen voor jouw interieur in deze ruimte.

Tip: denk bij het ontwerpen van een nieuwe badkamer niet alleen na over de tegels, het sanitair en de materialen die je hier gebruikt. Maak vooraf ook een lichtplan voor de ruimte.

Landelijke badkamer in trek bij Nederlanders 

Populair is de keuze voor een landelijk vormgegeven badkamer. Deze stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke elementen, zoals een robuust houten wastafelmeubel gecombineerd met een wasbak van composiet. Daarbij worden binnen een landelijke badkamer vaak donkere, grote tegels gebruikt. In sommige gevallen worden deze tegels gecombineerd met steenstrips op de wand. Het geeft een landelijke badkamer een stoere touch! 

Luxe badkamer als alternatief voor een landelijk ontwerp 

Naast de landelijk vormgegeven badkamer zijn ook de luxe badkamers geliefd. Enig comfort is immers gewenst! In een luxe badkamer worden vaak zandkleurige of lichtgrijze tegels gebruikt, groot van formaat. Men combineert dit met een glazen paneel naast de douche, om de badkamer droog te houden en toch ruimtelijk te laten ogen. Het is een passend alternatief voor een complete douchecabine. Je kunt kiezen voor een industriële tint in het ontwerp van je luxe badkamer, door in plaats van een glazen paneel een paneel in een metalen frame te gebruiken. 

Industriële badkamer als derde optie 

Over een industriële badkamer gesproken: combineer het metalen frame naast de douche met een matzwarte douchekop en kraan. Het vormt de basis van een industriële stijl, waarbij deze elementen veelal gecombineerd worden met kleine tegels op de wand. Het geeft de badkamer een authentieke uitstraling! Ook hier zijn de steenstrips populair. Leuk aan een industriële badkamer is het tijdloze karakter hiervan. Je kunt er jaren mee vooruit, zonder de badkamer tussentijds te moeten vernieuwen om deze aan te laten sluiten bij nieuwe trends. 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen