pinterest
Uitgelegd: De betekenissen van verschillende rozen

Uitgelegd: De betekenissen van verschillende rozen

Soms is de symboliek achter bepaalde bloemen bijna net zo mooi als het uiterlijk, waardoor je graag wilt weten wat nu echt de betekenis is van de bloem die je geeft. Hetzelfde is dus van toepassing als je rozen bestellen wilt. Tegenwoordig zijn er zoveel varianten in omloop, dat er zelfs een naam verzonnen is voor de taal der bloemen. Met een moeilijk woord heet dat ook wel floriografie. 

Als je voor het bestellen van rozen op zoek gaat naar de betekenis ervan, zul je echter al gauw ontdekken dat er voor iedere kleur roos een definitie bedacht is. Wil je weten welke dat zijn? In dit blog vertellen we je de precieze betekenis, zodat je niet hoeft te aarzelen bij het bestellen van rozen.

Afbeelding

Rode roos 

Laten we beginnen bij de meest bestelde roos van allemaal: de rode roos! Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar deze bloem staat symbool voor de liefde. Wil je cupido dus met scherp laten schieten op het hart van je crush? Dan kun je het beste voor deze bloem kiezen! 

Roze roos 

De betekenis van de roze roos schuurt tegen die van de rode roos aan, maar er is één essentieel verschil. De roze roos geef je niet zomaar aan een liefde, maar aan je allereerste. Daarmee is de roze roos een hele bijzondere ten opzichte van alle andere soorten. Overigens staat de bloem eveneens synoniem voor blijdschap en vriendschap, dus je hoeft niet per sé een oogje te hebben op de ontvanger. 

Witte roos 

Inmiddels zijn we alweer aanbeland bij de derde bloem in dit rijtje: de witte roos! Heeft iemand bepaalde aantijgingen gedaan en wil je die maar wat graag tegenspreken? De vermoorde onschuld wordt nog harder gespeeld als je een witte roos cadeau geeft. Hiermee geef je namelijk te kennen dat je écht niks gedaan hebt en je daar een bloem voor over hebt om dat te bewijzen. Geef je de witte roos in combinatie met een rood exemplaar? Dit paar staat zowel voor verbondendheid als eenheid.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen