pinterest

Vloertegels houtlook: sfeervol en gebruiksvriendelijk

De afgelopen jaren heeft er een verschuiving plaats gevonden in het interieur van het huis, steeds meer mensen kiezen voor een organische uitstraling. We willen een interieur welke onze natuurlijke omgeving vertegenwoordigt en een ontspannen, nuchter gevoel uit straalt. Dit gevoel kan bereikt worden door het toepassen van simplistisch designs, aardse kleuren en natuurlijke materialen.

Hout in het interiuer. Keramische tegels met houtook

Als het om vloeren gaat, is hout een veel gebruikt product. Terwijl een natuurlijke houten vloer een ontspannen en warm gevoel geeft aan de ruimte, heeft deze als nadeel dat er onderhoud en verzorging nodig is. Daarom zijn houtlook vloertegels een perfect alternatief! Ze bieden het beste van twee werelden, een duurzaam oppervlak dat er over 50 jaar net zo goed uitziet als op de dag van vandaag, en het is tevens een onderhoudsvriendelijk product.

Keramische vloertegels

De tegeltechnologie heeft de afgelopen 10 jaar grote sprongen gemaakt en een van de belangrijkste verbeteringen is de realistische printen op keramische tegels. Hierdoor hebben zijn er steeds meer mooie houtlook tegels ontwikkeld. Houtlook vloertegels zijn gemaakt met een pons die de oneffenheden en nerven van hout in de tegel na maakt. Een goede kwaliteit houtlook vloertegel is te herkennen aan de variatie in ponsen over verschillende stukken, essentieel voor een rustieke stijl.

Keramische vloertegels; een praktische oplossing

In tegenstelling tot echt hout zijn keramische vloertegels zeer hard voor water, slijtvast en dus geen krassen krijgen en kleur vast waardoor ze niet vervagen of verkleuren in de zon. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en hebben geen speciale schoonmaakmiddelen nodig, daarnaast zijn ze zeer brandveilig. Deze praktische eigenschappen maken deze houtlook vloertegels een goede optie voor gezinnen of locaties waar veel mensen komen. Het is de lage onderhoudskosten en het praktische karakter van houtlook vloertegels die hen onderscheidt van natuurlijk hout, lino of andere typen vloeren.

Legpatronen

Hoe de tegels worden gelegd heeft een grote invloed op de stijl van een ruimte en het gevoel wat deze uit straalt. De meest voorkomende en eenvoudigste manier om de keramische planken te leggen is planken patroon, er zijn andere populaire patronen zoals visgraat en Hongaarse punt. Om het beste uit een plankvormige tegel te halen, is het aan te raden om de tegel in een derde of kwart patroon te leggen. Dit patroon geeft ook een bepaalde mate van continuïteit en is visueel aantrekkelijk.

Vloertegels houtlook bij Totaaltegel

Houtlook vloertegels zijn er in diverse prijsklassen. Dat de prijs varieert, heeft te maken met de nauwkeurigheid en uniekheid van de prints. Totaaltegel biedt altijd houtlook tegels goedkoop aan die in verhouding zijn tot de kwaliteit van de tegel. Wil je het assortiment houtlook tegels met eigen ogen bekijken, kom dan langs in een van de showrooms in Vianen of Hegelsom.

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen