pinterest
Voor iedereen een ideale vloer

Voor iedereen een ideale vloer

Afbeelding

Weet je wat nou zo leuk is aan de wisseling van een seizoen? Dat je een hele goede reden hebt om je interieur eens lekker aan te pakken. Jouw woning helemaal klaar maken voor een lekkere warme zomer, of in dit geval een gezellige knusse herfst. Begin bij het begin en creëer de sfeer die je zoekt door de perfecte vloer te leggen. Welke vloer bij jou past kies je natuurlijk zelf. Er zijn tegenwoordig zo veel verschillende soorten vloeren, dat dit de keuze erg lastig kan maken. 

Wanneer je kinderen of huisdieren hebt zal de belasting van de vloer hoger zijn dan wanneer je alleen of met een partner woont. Welk materiaal je kiest is hier dus afhankelijk van. Ook voor welke ruimte de vloer bedoeld is laat je meespelen in jouw keuze. Een vloer voor in de keuken wil je bijvoorbeeld goed schoon kunnen maken. Dat de vloer hier tegen vocht kan is ook wel handig. In de woonkamer moet de vloer juist tegen een stootje kunnen. Hout, PVC, laminaat of tapijt? Hierbij alvast een paar tips om je op weg te helpen.

Laminaatvloer

Het voordeel van een laminaatvloer is dat deze vaak goedkoper is dan andere vloeren. Best gek eigenlijk, want de vloer is erg duurzaam. Ook is de laminaatvloer prima schoon te houden. Even met de stofzuiger er overheen en eens per maand met een laminaatreiniger schoonmaken. Super! Wat ook handig is, is dat de laminaatvloer prima zelf te leggen is. Scheelt je in de kosten! Ben je nou niet zo handig, kun je het natuurlijk ook gewoon laten doen. Nadeel van laminaat is dat deze minder geluiddempend zijn dan andere vloeren. Wel heb je ontzettend veel keuze in design, formaat plank en merk. Prima keuze dus, die laminaatvloer!

PVC vloer

Helemaal van nu. De PVC vloer! Isoleert en dempt perfect en kan goed tegen een stootje. De vloer heeft bijna geen onderhoud nodig en de keuze is reuze in de wereld van PVC vloeren. Toch een beschadiging aan een plank? Dan kan deze bij een gelijmde PVC vloer makkelijk vervangen worden. Zorg wel altijd voor een paar extra planken om kleurverschil te voorkomen. Een nadeel én een voordeel is dat de ondergrond vaak geëgaliseerd moet worden. Iets meer werk en meer kosten, maar dan heb je wel een super strakke vloer! Naast de keuze voor een gelijmde vloer is PVC ook in een klik variant verkrijgbaar. Ook deze vloer gaat lekker lang mee en dempt het geluid perfect. Gewoon in elkaar klikken, net als laminaat. Prima zelf te doen dus. Een hele fijne bijkomstigheid is dat de vloer ongevoelig is voor vocht. En wil je warme voeten? Kan! PVC is prima te leggen in combinatie met vloerverwarming.

Hout

Een welbekende eigenschap van een houten vloer is dat de levensduur erg lang is. Na een aantal jaar wordt de vloer doorleeft, waar de vloer alleen maar mooier van wordt. Ook is de vloer met een schuur en lak -of oliebeurtje weer helemaal klaar om een paar jaar mee te gaan. Ook de houten vloer kan met vloerverwarming gelegd worden. Nooit meer koude voeten dus. Wil je een warme, natuurlijke uitstraling? Kies dan voor een houten vloer. 

Tapijt

Tapijt is een beetje een vergeten kindje onder de vloeren. Ouderwets vinden veel mensen. Onzin! Er is zoveel keuze in tapijt. Hoogpolig, laagpolig, patroontje of effen. Voor ieder wat wils. Tapijt is comfortabel, geluiddempend en veilig voor kinderen. Ook is het tapijt te verkrijgen in stofvrije varianten. Het nadeel is dat deze wat lastiger schoon te krijgen is wanneer er iets wordt geknoeid. Maar met een goede reiniger moet ook dat zeker goedkomen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen