pinterest
Voordelen van een duurzame dakkapel

Voordelen van een duurzame dakkapel

Bij het laten plaatsen van een dakkapel let je waarschijnlijk voornamelijk op de kosten. Dit is natuurlijk verstandig, maar denk ook aan het milieu bij het uitzoeken van een dakkapel. Het is mogelijk om een groene dakkapel te laten plaatsen. Dit zorgt er niet alleen voor dat je met jouw dakkapel het milieu minder belast, maar je bespaart zelf ook op energiekosten. En je creëert ook nog eens meer ruimte én licht in huis.

Afbeelding

Goed geïsoleerde dakkapel

Dakkapellen met een polyestere constructie isoleren dubbel zo goed als houten of kunststof dakkapellen. Door de naadloze constructie hebben tocht en vocht geen kans. Het kost ongeveer 20 procent meer als je kiest voor dit materiaal, maar aan de andere kant bespaar je ook meer. Daarnaast levert een polyester dakkapel meer wooncomfort op doordat er geen koude luchtstromen ontstaan. Een dakkapel maakt deel uit van het dak en isolatie van het dak zorgt voor het hoogste rendement. Dit komt doordat warme lucht opstijgt en je huis verlaat via het dak. Door de dakkapel goed te isoleren, voorkom je dat je onnodig hoge stookkosten krijgt. Als je al een dakkapel hebt en deze wilt vergroenen, valt het aan te raden deze te isoleren. Vanaf 2019 worden er subsidies verstrekt voor het isoleren van jouw dak. Als je hier niet voor in aanmerking komt kun je ervoor kiezen om het bedrag dat je nodig hebt te lenen. Geld lenen voor het vergroenen van je huis is doorgaans een goede investering.

Kies voor de best isolerende kozijnen

Naast het materiaal van de constructie is ook het materiaal van de kozijnen van belang voor de isolatie van je dakkapel. Kunststof kozijnen isoleren het beste. Aluminium en houten kozijnen kunnen hier niet aan tippen. Wel zitten er tussen de diverse kunststof kozijnen grote verschillen. Voor de meest groene dakkapel kies je voor kozijnen die voldoen aan de passiefhuisnorm. Natuurlijk mag dubbel of driedubbel glas niet ontbreken in jouw dakkapel. HR+++ is het meest milieuvriendelijke glas, dat de hoogste isolatiewaarde heeft van alle soorten dubbel glas. De besparing bedraagt gemiddeld € 7,- per vierkante meter glas.

Andere groene aanpassingen voor je dakkapel

Met zonnecollectoren of zonnepanelen op het dak maak je jouw dakkapel nog groener. Een zonnecollector is gemaakt van metalen buiten waar vloeistof doorheen stroomt. Door deze structuur kan zonlicht opgevangen worden en vervolgens omgezet worden in warmte. Een zonnepaneel daarentegen zet zonne-energie om in elektriciteit. Deze milieuvriendelijke energieoplossingen kunnen op het platte dak van een dakkapel geplaatst worden. Let hier wel op de benodigde ballast. Hoeveel dit moet zijn, hangt af van diverse factoren, zoals de hoogte van de geplaatste dakkapel, of je huis in een bebouwd of onbebouwd gebied staat en het windgebied.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen