pinterest
Waar moet je op letten bij de aanschaf van een printer voor je thuiskantoor?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een printer voor je thuiskantoor?

Bij een volwaardig thuiskantoor hoort natuurlijk ook een printer. Ook al gebruik je hem misschien niet elke dag, het is wel erg fijn als je gewoon een afdrukje kunt maken wanneer dat nodig. Maar waar moet je op letten wanneer je een printer wilt aanschaffen voor je thuiskantoor? We zetten een aantal belangrijke aandachtspunten op een rijtje.

Afbeelding

Formaat

Een factor die lang niet door iedereen meegenomen wordt bij het kiezen van een nieuwe printer, is het formaat van de printer. Zeker wanneer je online shopt is echter wel van belang om hier specifiek op te letten. Het is immers niet handig als je er bij de levering achter komt dat de printer die je aangeschaft hebt een stuk groter is dan je gedacht had. Sommige printers vallen namelijk echt heel groot uit. Let hier dus op.

Inktcartridges

Wat kosten de inktcartridges die geschikt zijn voor de printer in kwestie? Dat is iets wat zeker het onderzoeken waard is voordat je tot de aankoop van een printer overgaat. Inkt is behoorlijk duur en blijft een terugkerende kostenpost. Zijn er ook huismerkcartridges beschikbaar voor de printer? Worden die goed beoordeeld door gebruikers? Dit zijn allemaal vragen die je het beste voor de aanschaf al kunt proberen te beantwoorden. Cartridges kun je online bestellen bij Printabout.

Afdruksnelheid

Per model printer kan de afdruksnelheid verschillen. Dit staat doorgaans aangegeven bij de specificaties van de printer. Vergelijk een aantal printers die je interessant lijken hierop. De verschillen kunnen aanzienlijk en moeten zeker niet onderschat worden. Een langzame printer kan op den duur een bron van frustratie worden. Je wilt immers ook snel iets kunnen printen en dan is het vervelend als het lang duurt.

Afbeelding

Wifi

Overweeg ook of je draadloos wilt kunnen printen. De klassieke printer wordt met een kabel aangesloten op een computer, zodat je vanaf die computer kunt afdrukken. Maar misschien wil je ook vanaf meerdere apparaten, zoals laptops en smartphones kunnen printen. In dat geval heb je een wifi printer nodig die kan verbinden met jouw lokale draadloze internetverbinding. Het kost wat meer, maar je vergroot er je afdrukmogelijkheden wel flink mee.

Maximale papierformaat

De meeste printers kunnen maximaal A4 papier aan. Dat is natuurlijk ook het meest gebruikte papierformaat, zeker bij thuiskantoren. Toch kan het zo zijn dat jij wel de behoefte hebt om op A3 papier te kunnen printen. Dan heb je een printer nodig die daartoe in staat is. Daar zijn er niet heel veel van voor consumenten, en je betaalt er ook zeker meer voor.

All-in-one

Wil je ook kunnen kopiëren en scannen? Dan heb je een all-in-one printer nodig. Daar betaal je wat meer voor, maar dat is het geld ook waard. Hoe fijn is het immers als je zelf een scan van je paspoort of je contract kunt maken? 

Aan de hand van deze tips kun je vast de juiste printer voor jouw thuiskantoor vinden! En dan maar geheim houden voor de buren, anders kloppen die de hele bij jou aan voor een printje of een scan.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen