pinterest

Waar moet je op letten tijdens de verbouwing?

De wens van iedere klusser; verbouwen. Vaak zijn het ‘help mijn man is klusser’ taferelen, maar wat als je het nou eens echt goed aanpakt? Met een aannemer erbij, een schilder, de tuinman en misschien wel een stucadoor? Dan weet je twee dingen zeker. Het ene is, je bent een hoop geld kwijt, en het andere is, je krijgt een hoop mensen over de vloer. Met een beetje pech komen de aannemers ook nog eens met zwaar materieel en rijden ze het hele erf aan gort. Eeuwig zonde. Maar waar moet je op letten als je gaat verbouwen? Wij hebben wat tips, waar jij niet aan hebt gedacht!

Kijk verder dan je neus lang is

Veel bouwvakkers hebben er een handje van om rommel maken. Deze rommel ruimen de meesten heel handig op, maar er zijn bouwvakkers die nogal gemakzuchtig zijn. Dit zijn vooral de bouwvakkers die een spouw maken of een keuken plaatsen. Bij een spouw heb je een kleine ruimte tussen je gevel en de binnenmuur. Je zou zeggen dat deze ruimte perfect is om te isoleren. Nou… wist je dat er mensen zijn die dat een perfecte ruimte vinden voor blikjes, papiertjes, verpakkingen en andere rommel? Dit geldt idem dito voor de keuken! Onder de nieuwgeplaatste keuken vind men ook regelmatig nog rommel van de bouw. Rommel die na de verbouwing niet meer opgeruimd kan worden. Goed om op te letten tijdens de bouw!

Bescherm je erf

De hardwerkende mannen die kleine verbouwingen doen komen vaak met busjes. Maar wat als je een grotere verbouwing hebt bedacht? Waarbij je zwaar materieel op je erf of in je tuin krijgt? Dan is een rijplaat huren een goed idee. Zo bescherm jij je tuin of erf tegen al die zware banden en het zware gereedschap. Wel moet je er rekening mee houden dat je twee soorten rijplaten hebt. Je hebt draglineschotten en composiet rijplaten. De composieten rijplaat is een lichtgewicht rijplaat van glasvezelversterkt kunststof. Deze worden duurzaam geproduceerd en kun je hergebruiken. De traditionele rijplaat daarentegen is gemaakt van zwaar hout en kan je ondergrond beschadigen.

Plan en vraag meerdere offertes op

Een verbouwing vergt planning. Je moet er rekening mee houden dat het echt heel erg druk is bij technisch Nederland. Het kan namelijk zijn dat je tot wel een jaar moet wachten voordat je aan de beurt bent bij de aannemer. Vraag daarom meerdere offertes op en kijk goed naar de planning. Wil je wat sneller geholpen worden? Dan moet je vaak ook wat meer betalen, maar als je alle tijd van de wereld hebt. Dan ben je vaak ook iets minder kwijt!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen