pinterest
Waarom een poef onmisbaar is in jouw woonkamer

Waarom een poef onmisbaar is in jouw woonkamer

Hoewel een poef eerder geen trendy imago had, is het nu weer helemaal terug van weggeweest! Steeds meer mensen zien het als een stijlvolle toevoeging voor het interieur. Er zijn namelijk heel veel verschillende poefs verkrijgbaar. Je kunt kiezen uit allerlei materialen, kleuren, vormen en merken. Er zit dus altijd wel iets moois voor je bij. Eigenlijk is een poef tegenwoordig onmisbaar in de woonkamer.

Afbeelding

Je kunt het gebruiken als voetenbankje

Een poef wordt vooral gebruikt als voetenbankje. Je kunt heerlijk met de benen omhoog als je na het werken neerploft op de relaxstoel. Het komt ook vaak voor dat mensen een poef kopen in precies hetzelfde materiaal als de bank. Hierdoor kun je het gebruiken als een verlengstuk en past het mooi bij het geheel.

Het is een extra zitplaats

Staat er onverwachts bezoek voor de deur? Geen probleem – gebruik gewoon de poef als extra zitplaats. Het is meestal wel zo vriendelijk om er zelf op te gaan zitten of om het als stoel te gebruiken voor een kindje.

Je kunt het gebruiken als bijzettafel

De meeste poefs kun je ook prima gebruiken als bijzettafel. Dit is een beetje afhankelijk van de vorm en het materiaal. Op een vierkante leren poef kun je makkelijk een glas of bordje kwijt, maar op een zachte poef is dit iets lastiger. In dat laatste geval kun je er een stevig dienblad bovenop zetten voor een egale ondergrond.

Afbeelding

Het staat leuk in het interieur

Een poef is niet alleen praktisch, maar ook een heel leuk item voor in je interieur. Het kan de stijl van je woonkamer nog meer benadrukken. Een gehaakte poef staat bijvoorbeeld heel tof in een bohemian interieur. Er zijn ook poefs met een vintage patroon, een minimalistische uitstraling of met een fluwelen hoes eromheen. Bijna alles is mogelijk! Er worden ook speciale zitzakken en poefs verkocht die geschikt zijn voor buiten. Dit materiaal is vochtwerend en gaat veel langer mee. Zo kun je dus ook een bijpassende poef aanschaffen voor bij de loungeset in de tuin.

Je kunt er woonaccessoires op zetten

Sommige poefs zijn simpelweg te mooi om erop te zitten. Je kunt het daarom ook gebruiken als een soort voetstuk voor je woonaccessoires. Zorg er wel altijd voor dat er een marmeren plankje, houten dienblad of iets anders stevigs bovenop ligt. Het is ook gaaf om er een grote kamerplant op te zetten. Wees wel voorzichtig met water geven zodat de poef niet nat wordt. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen