pinterest
Waarom zonnepanelen juist nu een interessante investering zijn!

Waarom zonnepanelen juist nu een interessante investering zijn!

Zie je jouw energierekening ook maandelijks stijgen? Mogelijk heb je nog geluk gehad en maak je momenteel nog gebruik van een vast tarief, maar wanneer je vaste contract bijna afloopt dan is de kans groot dat ook jij eraan moet geloven: de gigantische tarieven voor stroom en gas. Met het oog op verduurzamen én het drukken van de energierekening is het een goed moment om zonnepanelen te overwegen. We vertellen meer over de financiële voordelen van zonnepanelen.

Zonnepanelen verdienen zichzelf terug

Wil je zonnepanelen kopen? Dan leg je ineens een flinke investering neer. Gelukkig verdient deze zich terug, gemiddeld gezien binnen zes tot acht jaar. Zelfs als je dit bedrag niet in een keer kunt neerleggen dan loont het om te kijken naar een groene lening. Hier betaal je rente over, maar ook deze verdient zichzelf normaliter op termijn terug.

Natuurlijk kies je niet zomaar de eerste de beste zonnepanelen, want voor het laten installeren van een goed zonnesysteem is persoonlijk advies een must. Het hoogste rendement behaal je namelijk als wordt gekeken naar de juiste ligging (windrichting en hellingshoek), de juiste hoeveelheid panelen die passen bij jouw verbruik, een goede kwaliteit panelen en een professionele installatie met passende omvormer.

Kortom, laat je altijd adviseren op basis van jouw huis en wensen. Ben je alvast benieuwd naar de prijs zonnepanelen, en een indicatie van de besparing die je per jaar kunt realiseren op basis van jouw verbruik? Via de Dakscan, bijvoorbeeld van aanbieder Sungevity, krijg je alvast een goed beeld van het bedrag dat jij per jaar kunt overhouden. Reken uit die winst!

Subsidies en btw-teruggave van 21%!

De kosten van zonnepanelen zijn niet de werkelijke kosten die je gaat maken. Via de Belastingdienst kun je namelijk de btw voor zonnepanelen terugvragen als je ze voor de eerste keer aanschaft. Dat doe je binnen zes maanden na het jaar waarin je investeert in de zonnepanelen. Het scheelt je 21% en omgerekend is dat op een gemiddeld zonnesysteem al snel €1.000 aan besparing. Dat is alvast mooi meegenomen.

Maar er is meer! Want verschillende gemeentes die hanteren subsidies voor verduurzamen. De gemeentelijke regelingen zijn afhankelijk van je woonplaats en zijn aan verandering onderhevig. Check dus zeker even op Energiesubsidiewijzer.nl welke richtlijnen van toepassing zijn in jouw gemeente en neem deze eventuele subsidies mee in je keuze. Dit kan mogelijk net de doorslag voor je geven. Je ziet daar overigens ook meteen andere subsidies en regelingen die gelden voor het verduurzamen van je huis. Wie weet wil je daar ook nog gebruik van maken, dus het loont sowieso om te checken!

Salderingsregeling voor zonnepanelen

De salderingsregeling is een regeling die stelt dat je overige ongebruikte energie die via zonnepanelen is opgewekt, mag terug leveren aan het net. Hierdoor ‘verkoop’ je dus eigenlijk stroom aan je energieleverancier.

Mogelijk heb je gehoord dat de salderingsregeling gaat verdwijnen. Daar is inderdaad sprake van, de overheid wil de regeling vanaf 2023 langzaam af gaan bouwen. Hoe eerder je de zonnepanelen laat installeren, hoe meer voordeel je uit deze regeling kunt halen. Een goede reden om zo snel mogelijk aan zonnepanelen te beginnen!

Zonnepanelen steeds voordeliger en beter

Waar de tarieven voor het reguliere energieverbruik juist stijgen, worden zonnepanelen in verhouding alleen maar voordeliger. De prijzen voor de panelen liggen een stuk lager dan jaren geleden en daarnaast gaat ook nog eens de kwaliteit vooruit. Zonnepanelen gaan zeker 25 tot 30 jaar mee, vaak nog langer. En ook als de zon niet schijnt leveren ze alsnog op. Ga jij voor zonnepanelen?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen