pinterest
Wat dekt een inboedelverzekering?

Wat dekt een inboedelverzekering?

De inboedelverzekering is een verzekering die bescherming biedt voor waardevolle spullen in je woning. Het is goed om te weten dat dit geen verplichte verzekering is, maar zeker wel waardevol om te hebben. Sta jij op het punt om een inboedelverzekering af te sluiten of wil je gewoon weten waarvoor je je kunt dekken? Klik hier voor meer informatie of lees even verder!

De oorzaken van de schade

Een inboedelverzekering kan dus een geruststellende verzekering zijn om te hebben in onzekere tijden. Je bent namelijk gedekt tegen schade door inbraak, beroving, brand, blikseminslag, wateroverlast, ontploffing en storm. Weet wel dat de schade pas wordt gedekt als er sprake is van een storm met minimaal windkracht 7.

De dekking

Alles wat niet vast zit aan de woning, kun je dekken met een inboedelverzekering. Wanneer er dus schade ontstaat aan je bank of televisie, kun je deze schade verhalen op de inboedelverzekering. Daarnaast kun je je indekken tegen andere waardevolle items, zoals sieraden en telefoons. Toch gaat deze verzekering verder dan alleen schade binnen je woning. Ook buiten je woning ben je verzekerd tegen diefstal en schade. Denk bijvoorbeeld aan je grasmaaier of tuinmeubels. Kijk even goed naar de polis om erachter te komen wat wel en niet wordt gedekt. Een barbecue valt er meestal niet onder. Je kunt huisverzekeringen vergelijken bij Allianz Direct om er een te vinden die bij jou past.

Huisdieren

Wist je dat een inboedelverzekering verder gaat dan een dekking voor spullen? Je kunt namelijk ook je huisdieren dekken. Ook hierbij is het goed om in de polisvoorwaarden van je verzekering te kijken. Niet alle inboedelverzekeringen dekken deze schade namelijk. Je kunt meestal ongeveer €2500 aan schade dekken voor je huisdieren.

Walt wordt niet gedekt?

Helaas wordt niet alles gedekt, maar dat is vanzelfsprekend. Wanneer je bijvoorbeeld zelf schade veroorzaakt, krijg je waarschijnlijk geen dekking. Hiervoor moet je een allrisk inboedelverzekering hebben. Op het moment dat je dus een dure vaas omstoot of je televisie uit de handen glipt wanneer je deze naar een andere kamer wilt verplaatsen, kom je waarschijnlijk zelf aan het betalen. Daarnaast wordt er niks verzekerd als je opzettelijk iets kapot maakt of gewoon door grove eigen schuld schade maakt.

Welke vergoeding krijg je?

Wanneer je een inboedelverzekering afsluit, wil je natuurlijk weten welke vergoeding je krijgt in geval van schade. In principe verzekeren de meeste verzekeringsmaatschappijen de nieuwwaarde van je spullen. Daarbij kijken ze wel naar de dagwaarde. Dus als de dagwaarde meer dan 40% lager is dan de nieuwwaarde, keren ze de dagwaarde uit. Sommige verzekeringen bieden een optie aan waarbij je wel altijd de nieuwwaarde krijgt, maar daar zul je dan ook meer voor betalen.

Kies dezelfde verzekeraar voor je inboedel en opstalverzekering

Dit is waardevol advies, omdat je vaak goedkoper uit bent wanneer je beide verzekeringen bij dezelfde verzekeraar onderbrengt. Tevens voorkom je zo ook dubbele dekking in het geval van schade. Een ander voordeel is dat je met slechts één partij contact hoeft te hebben wanneer je schade wil claimen. Heb jij al een inboedelverzekering?

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen