pinterest
Wat doe jij dit najaar met de tuinmeubelen?

Wat doe jij dit najaar met de tuinmeubelen?

Je hebt wellicht voor de lente en de zomer een prachtige nieuwe tuinset aangeschaft. Hierdoor heb je een erg leuke sfeer in je tuin gemaakt en natuurlijk wil je dat graag elk jaar zo houden. Maar hoe zorg je ervoor dat de meubels veilig en schoon blijven tijdens de herfst en de winter? 

Zorg voor een beschermlaag

Er zijn vele tuinmeubelsets die zijn gemaakt van diverse materialen. Wanneer je gebruikt maakt van een houten tuinmeubelset is het belangrijk dat je elk jaar een goede beschermlaag hierop maakt. Het zal beschermen tegen vlekken en het oogt een stuk netter. Zo heeft slecht weer minder kans om jouw mooie meubels te beschadigen. Voor kunststof is daar geen noodzaak voor, deze kan je gewoon schoonmaken wanneer ze vies worden.

Opbergen

De meest voor hand liggende oplossing is je meubels binnenzetten om zo de beste bescherming te bieden tegen gure weeromstandigheden zoals stormen met veel wind en regen. Ook al heb je een beschermlaag, wanneer er takken of andere objecten hard tegen je meubels aankomen kunnen ze beschadigd raken en dat is natuurlijk zonde. Heb je de ruimte ervoor, benut deze dan ook. Zorg dat je je tuin ligbedden als eerste goed opbergt als deze buiten staan. Deze zijn vaak makkelijk opklapbaar en passen goed in schuurtjes. Er zijn ook diverse handige opbergboxen voor de kleinere meubels.

Beschermhoezen

Wanneer je geen extra opbergruimte hebt kan je het beste kijken naar beschermhoezen. Deze bieden extra bescherming naast een eventuele beschermlaag. Je hebt beschermhoezen in diverse maten, maak hier dus ook gebruik van om jouw meubels in een optimale staat te houden.

Overige spullen

Berg kussens en andere accessoires op; deze nemen weinig ruimte in en kunnen makkelijk vies worden of beschadigen. Wanneer je ze in de schuur opbergt weet je in ieder geval zeker dat je ze kunt gebruiken voor de volgende zonnige warme dagen.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen