pinterest
Welke douche past het beste in jouw badkamer?

Welke douche past het beste in jouw badkamer?

Jouw badkamer praktisch indelen kan nog wel eens lastig zijn. Hier vind je enkele praktische ideeën om jouw badkamer een nieuw leven in te blazen en het ook functioneel laat zijn. 

Modern: de regendouche

Een regendouche geeft een moderne en stoere uitstraling aan je badkamer. De grote douchekop zorgt voor een grotere verdeling van het water en je kunt deze in diverse stijlen terugvinden. Hou er rekening mee dat een regendouche meer waterdruk (en vermogen) van de cv-ketel eist om functioneel te laten zijn. Controleer of dit dus mogelijk is. 

Afbeelding

Een douchewand

Om te voorkomen dat water in de badkamer belandt, zorg je ervoor dat er een vorm van bescherming is tegen het opspattende water. Een van de mogelijkheden hierbij is een douchewand. Vaak zie je deze in de vorm van glas, maar in een industriële stijl kan dat ook metaal zijn. Dit geeft extra veel sfeer aan je badkamer. Wanneer je glas gebruikt zal het geheel wat groter ogen. 

Een strak geheel

Een badkamer kan helemaal als een geheel worden gemaakt, dit wordt ook wel een inloopdouche genoemd. Hierdoor is er geen harde overgang van de badkamer naar het douchegedeelte, maar is de vloer vaak gelijk en wordt de stijl doorgetrokken. Er zijn vele soorten inloopdouches te vinden waardoor je jouw badkamer prachtig kunt indelen. Let hierbij wel op dat het water goed kan weglopen. Zo voorkom je wateroverlast en/of schimmels. 

Toilet in de badkamer

In sommige badkamers is het mogelijk om ook een toilet toe te voegen. Zo heb je veel gemak en met wat creativiteit kan je het erg leuk laten ogen. Zorg er wel voor dat de ruimte zich hiervoor verleent: in een te kleine badkamer zal het vooral te vol worden. Het beste kan je een ontwerp in een programma maken om te kijken hoeveel ruimte je over houdt.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen