pinterest
Wat is de beste manier om een kleine badkamer in te delen?

Wat is de beste manier om een kleine badkamer in te delen?

Heb je net een nieuw huis gekocht en ben je goed op weg met het inrichten van het huis? Dan zul je merken dat de woning langzaam, maar zeker bij elkaar komt. Een goed ingerichte badkamer mag natuurlijk niet aan jouw nieuwe huis ontbreken. Heb jij nou een kleine badkamer en heb je geen idee waar je het beste kunt beginnen met het indelen van de ruimte? Kun jij hier wat hulp bij gebruiken? Lees dan snel verder!

Een kleine badkamer

Bij het indelen van je badkamer is het altijd belangrijk om rekening te houden met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Heb je een kleine badkamer? Dan moet je goede overwegingen maken en kijken wat al dan niet mogelijk is. Een overweging die je moet maken, is het type bad of douche die in de badkamer geplaatst wordt. Wil je graag een bad hebben? Kies dan niet voor een vrijstaand bad, omdat deze variant veel plek in beslag neemt. In plaats daarvan kun je beter een ruimtebesparend bad aanschaffen, waarbij de badkuip en de douche gecombineerd zijn. Met een kleine badkamer kan opbergruimte ook een probleem zijn. Probeer gebruik te maken van de hoogte en berg je spullen op aan planken aan de muur. Verder kan je bijvoorbeeld kiezen om een spiegel en een kast aan de muur te combineren om zo meer opbergruimte te creëren. 

Creëer een ruimtelijk gevoel

Het is dus slim om met het inrichten van je kleine badkamer goed rekening te houden met de beschikbare ruimte. Verder kun je ook op verschillende manieren een ruimtelijk gevoel in de badkamer creëren. Zo raden we bijvoorbeeld aan om gebruik te maken van lichte kleuren in de badkamer. Daarmee zal de badkamer groter en lichter lijken. Verder is het ophangen van een grote spiegel ook een goede manier om een ruimtelijk gevoel te creëren. Een ander belangrijk element is natuurlijk de verlichting. Om een kleine ruimte wat groter te laten lijken, is het belangrijk dat elke hoek van de ruimte goed verlicht is. Kun je nog wat inzichten gebruiken? Dan raden wij aan om meer badkamer inspiratie op te doen. Hiervoor kun je gebruik maken van interieur websites, tijdschriften, tv-programma’s en Pinterest. 

In het kort, is het goed om na te gaan hoeveel ruimte je hebt voor de indeling van een kleine badkamer. Hierbij kun je het beste voor een ruimtebesparend bad of inbouwbad kiezen. Je kunt een ruimtelijk gevoel creëren met glazen douchewanden, lichte linten en een grote spiegel in de badkamer.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen