pinterest
Wat voor raamdecoratie past bij jouw huis?

Wat voor raamdecoratie past bij jouw huis?

Raamdecoratie heeft niet alleen een functionele werking, het brengt ook nog eens sfeer in je woning. Overdag gebruik je het om het zonlicht tegen te houden, terwijl het ’s avonds net wat extra warmte brengt in het huis. Op het gebied van raambekleding heb je verschillende opties. Wij zetten de meest populaire opties voor je op een rijtje!

Afbeelding

Gordijnen

Met gordijnen kun je helemaal zelf bepalen hoeveel daglicht je in de woning wilt hebben. Ze zorgen bovendien voor een gezellige sfeer. Ook dempen ze het geluid en zorgen ze voor een warme uitstraling binnen je interieur. Tegenwoordig  zijn er ontzettend veel soorten gordijnen. Je kunt deze vorm van raamdecoratie dus in verschillende soorten krijgen, maar er zijn tevens meerdere materialen verkrijgbaar. Tip: dit jaar zijn de velours gordijnen helemaal hot en happening. De glanzende stof zorgt voor een echt wauw-effect! 

Het is belangrijk dat de gordijnen passen bij de rest van je interieur, kies dus een kleur die vaker terugkomt. Ook kun je kiezen voor transparante gordijnen waarmee je het licht kunt filteren. Er komt dan nog wel voldoende licht naar binnen. Verduisterende gordijnen zijn ook een mogelijkheid, ideaal voor de slaapkamer bijvoorbeeld. Je creëert veel privacy doordat ze het zonlicht grotendeels buiten houden. 

Shutters

Zoals je gordijnen in veel verschillende soorten en materialen kunt krijgen, is dit ook het geval bij shutters. Het kopen van shutters is zeker aan te raden, onder meer omdat ze duurzaam zijn. Ook hebben ze een unieke uitstraling, dit komt voornamelijk door de houten luiken met de lamelpanelen. Dit zal voor een bijzondere sfeer in de woning zorgen, terwijl het ook nog het zonlicht kan weren. Daarnaast geven shutters je een gevoel van luxe, heerlijk om thuis te komen in een huis waar jij je helemaal thuis voelt. Overigens kun je de luiken met de lamelpanelen in meerdere uitvoeringen krijgen met diverse patronen. Zorg ervoor dat je je laat adviseren door een specialist, zo weet je zeker dat jij de shutters kiest die perfect passen. Dan kan jij extra lang genieten van je aankoop.

Jaloezieën

Een andere vorm van raamdecoratie zijn jaloezieën, hiermee zorg je toch wel voor het natuurlijkste licht in het huis. In de woning krijg je met jaloezieën dus gewoon nog daglicht, wat het interieur een frisse look geeft. Hiermee kun je de hoeveelheid van daglicht die je in huis wilt krijgen optimaal regelen. De lamellen liggen, waardoor het zonlicht tegen het plafond weerkaatst wordt. Dit zal ervoor zorgen dat de gehele kamer voorzien wordt van het daglicht. Bij jaloezieën heb je net zoals bij de gordijnen en de shutters veel opties qua soorten, kleuren en materialen. 

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen