pinterest
Zelf behangen met deze handige tips

Zelf behangen met deze handige tips

Loop je al een tijdje met het idee om je woonkamer eens flink onder handen te nemen? Dan is het vaak al voldoende om de muren te voorzien van een andere kleur. Dit kun je natuurlijk doen door ze te sausen, maar ook behangen behoort tot de mogelijkheden. Belangrijk is wel dat je vooraf even goed kijkt of je muren geschikt zijn om te worden behangt, aangezien het ook kan zijn dat de muren in dusdanige staat zijn, dat renovlies behangen de enige optie is om je muren te voorzien van een extra laag bescherming. Omdat behangen an sich een beste klus kan zijn, kun je als echt klusser vast wel een aantal tips gebruiken. Daarom delen wij een aantal tips met je, waarmee behangen een stuk gemakkelijker wordt.

De juiste voorbereiding

Voordat je begint met het behangen van je muren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de oppervlakte schoon en glad is. Verwijder eventuele losse verf of behangresten en vul gaten of scheuren op met vulmiddel. Schuur de muur indien nodig en maak deze stofvrij. Zorg er ook voor dat je voldoende behangrol hebt om alle muren te kunnen behangen. Let vooral op wanneer je kiest voor een behang met een patroon. De kans dat je dan namelijk minder banen uit een rol haalt, die is vrij groot. Is je muur niet vlak genoeg en is het niet mogelijk om gaten op te vullen, dan is dunpleister op de muur ook een optie. Dit is een dunne laag die wordt aangebracht en ervoor zorgt dat de muur mooi vlak is en klaar is om te worden voorzien van een likje verf of een laag behang.

Zorg voor goed gereedschap

Om succesvol te kunnen klussen en in dit geval dus behangen, is het belangrijk om te beschikken over de juiste gereedschappen. Denk hierbij aan een behangtafel, behangborstel, schaar, meetlint en een behangafsteker. Deze gereedschappen zullen je helpen om het behang nauwkeurig en op de juiste manier aan te kunnen brengen. In tegenstelling tot het sausen van een muur, kun je met behang natuurlijk niet even snel een nieuwe laag aanbrengen. Zorg er dus voor dat je de juiste gereedschappen klaar hebt staan, voordat je aan je klus begint. Het is natuurlijk niet handig om halverwege naar de bouwmarkt te moeten, omdat je tot de conclusie komt dat je iets bent vergeten.

Juiste behang

Behang is er in ontzettend veel soorten en maten. Het bekende behang van Arte is bijvoorbeeld ontzettend populair, maar daarentegen ook flink aan de prijs. Wel is het aan te raden om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardig behang, zodat je zeker weet dat het lang meegaat en het uiteindelijke resultaat ook volledig naar wens is. Ondanks dat behangen maatwerk is, kun je op basis van bijvoorbeeld foto’s en ook de specificaties van het type behang, wel zien of het wel of niet geschikt is voor een bepaalde muur. Omdat behangen niet iets is wat de meesten van ons met enige regelmaat doen, is het vooral belangrijk er rustig de tijd voor te nemen, zodat je stap voor stap en baan voor baan te werk gaat.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen