pinterest
Van bejaardenwoning naar moderne loft

Van bejaardenwoning naar moderne loft

Voor deze opdracht is de samenwerking tussen haar opdrachtgeefster en interieurarchitect Percy van de Werve bijzonder belangrijk geweest. Al bij de eerste ontmoeting was er een duidelijke klik. De opdracht: het verbouwen van een bestaande bejaardenwoning naar een luxe en open appartement. Alleen de slaapkamer met badkamer moet afgescheiden worden. De bestaande woning is hokkerig, maar met een prachtig uitzicht vanuit de woonkamer, waardoor de keuze van de opdrachtgeefster voor deze woning heel begrijpelijk is.

FotoVan bejaardenwoning naar moderne loft

Definitief interieurontwerp

Om inzicht in de wensen van haar opdrachtgeefster te krijgen, ontmoeten ze elkaar in de woning. “Aan de hand van meegebrachte dierbare spullen en inspirerende plaatjes, bespreken we op locatie haar wensen,” vertelt Percy. “Daarmee ga ik op kantoor aan de slag. Na feedback ontstaat hieruit het definitieve interieurontwerp. Een uitgebreid plan inclusief licht- en elektraplannen, meubelmaatwerk, kleuren en materialen plan.

FotoVan bejaardenwoning naar moderne loft

Maatwerk

Dan kan de grote verbouwing beginnen. Muren worden doorbroken en de draagmuur in het midden krijgt een nis, waarin de keukenleverancier een open maatwerkkast maakt voor het servies, glaswerk en andere favoriete decoraties. Door het verwijderen van alle niet dragende wanden ontstaat er een mooie grote ruimte, die van twee zijden daglicht krijgt. Om de slaapkamer zo ruim mogelijk te houden is daar een maatwerk ladekast geplaatst. De luxe kastenwand in de woonkamer dient als kledingkast en bergruimte voor andere spullen.

FotoVan bejaardenwoning naar moderne loft

Deze wandkast vormt weer een sfeervolle achtergrond voor de hoekbank. Langs de 2 kamerbrede ramen komen een lage bank met afwerking voor de radiator en in het andere woondeel is een groot werkblad geplaatst. “De ruime indeling, rustig kleurgebruik en de focus op de ramen zorgen ervoor dat het appartement visueel groter lijkt. De afgesloten badkamer ligt inpandig. Om in die ruimte extra daglicht te krijgen, is hiervoor een wit glazen schuifwand gecreëerd, waarvan het schuivende deel licht doorlatend is. Percy: “Het is een heel fijn project geweest door goede samenwerking met de opdrachtgeefster, aannemer en meubelmaker.”

Wil je de hele reportage van Percy van de Werve en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de jubileumeditie van UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Percy van de Werve | Studio Inside Out - www.studioinsideout.nl

Fotograaf: Alexander Verrier

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen