pinterest
Zo geef je de keuken een minimalistische uitstraling

Zo geef je de keuken een minimalistische uitstraling

Minimaliseren is trendy! Een minimalistisch interieur brengt rust in huis en ziet er tegelijkertijd heel stijlvol uit. Dat geldt uiteraard ook voor de keuken. Er zijn verschillende manieren om jouw eigen keuken zo’n strakke uitstraling te geven. Je kunt alles vervangen voor een complete make-over, maar het is ook mogelijk om slechts een paar aanpassingen te doen. Hieronder lees je een aantal ideeën en tips voor een minimalistische keuken.

Laat keukenapparatuur inbouwen

Een losse magnetron op het aanrecht, een zichtbare afwasmachine en een vrijstaande koelkast: het draagt allemaal niet bij aan een minimalistische look. Je geeft de keuken een strakke uitstraling door zo veel mogelijk apparatuur in te laten bouwen. Kies bijvoorbeeld voor een inbouw koelkast, werk de vaatwasser weg achter een keukenkastje en laat ook de magnetron netjes inbouwen. Wil je heel graag een grote koelkast met dubbele deuren? Kies dan voor een strak design en pas de kleur goed aan op de rest van de keuken. Er zijn tegenwoordig zelfs zwarte koelkasten verkrijgbaar! 

Ga voor greeploze keukenkastjes

Keukenkastjes zonder handgrepen zijn modern, minimalistisch en heel erg populair op het moment. Het is niet nodig om de hele keuken te verbouwen. Vaak is het mogelijk om enkel de keukenfrontjes te vervangen. Een andere optie is om opvallende hangrepen te vervangen voor een minimalistische variant. Dit geeft de keuken al een totaal andere uitstraling.

Gebruik neutrale kleuren

Maak vooral gebruik van neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. Als je de keuken een warme sfeer wil meegeven, kun je houten elementen toevoegen. Denk aan een houten vloer of houten aanrechtblad. Kun je écht niet zonder kleur? Kies dan een gedempte kleur zoals marineblauw of saliegroen. 

Kies een minimalistische afzuigkap

Let bij het uitzoeken van een nieuwe keuken goed op het design van de afzuigkap. Dit onderdeel van je keuken kan soms een doorn in het oog zijn. Zeker wanneer je een minimalistische sfeer wil creëren. Zorg ervoor dat het ontwerp strak is en qua kleur/materiaal aansluit op de keuken.

Afbeelding 

Laat veel strakke lijnen terugkomen

Strakke lijnen vormen de basis van een minimalistische keuken. Laat dit op verschillende manieren terugkomen in de ruimte. Bijvoorbeeld ook in het design van de spoelbak, de kraan of zelfs in de minimalistische decoratie.

Ruim de keuken netjes op

Laat een minimalistisch keukenontwerp goed tot z’n recht komen door de ruimte altijd netjes op te ruimen. Creëer voldoende gesloten opbergruimte zodat je zo min mogelijk spullen op het aanrecht hoeft te zetten.

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen