pinterest
6 inspirerende tips voor een mooie & comfortabele slaapkamer

6 inspirerende tips voor een mooie & comfortabele slaapkamer

Is het tijd om de slaapkamer onder handen te nemen? Gewoon omdat je eens een ander plaatje wil zien als je wakker wordt, of omdat je bent verhuisd? Dan zit je goed in dit artikel. We presenteren je een aantal inspirerende tips waarmee je jouw slaapkamer omtovert tot de meest mooie en comfortabele ruimte in huis.

Heerlijk slapen op een goed bed

Het bed is zonder twijfel het pareltje van de slaapkamer. Deze mag een ware eyecatcher zijn, en daarnaast moet hij natuurlijk ook comfortabel liggen. Een prachtig soort bed is de boxspring. Lees op inspiratiesite DeBeste.com meer tips over het vinden van een goede boxspring en ontdek de best geteste modellen van het moment. Als je genoeg ruimte hebt in de slaapkamer, ga dan zeker voor een queensize of kingsize bed. Groter is beter gaat volgens ons voor de slaapplek namelijk zeker op!

Behang achter het bed

De muur achter het bed springt ook vaak in het oog. Om de ruimte een compleet andere look te geven kun je zeker overwegen om deze muur te updaten. Kies een leuk printje uit en denk vooraf na welke sfeer je wilt creëren. Bijvoorbeeld een hotellook door een chique behang te kiezen. Een industriële look met stone behang. Of wellicht fotobehang met een afbeelding van je favoriete stad of natuurgebied? Verf de overige muren in een tint die bij het gekozen behang past voor een samenhangend effect, zonder dat het té druk wordt.

Bijpassende dekbedovertrek

Het dekbedovertrek bepaalt ook voor een groot deel de uitstraling van de slaapkamer. Zorg er dus voor dat je er enkele uitkiest die goed aansluiten. Lichte kleuren geven een frisse uitstraling, terwijl donkere kleuren een super veilig gevoel geven. Trek jezelf terug in donkere knusse lakens. Wie juist de voorkeur geeft aan een thema kamer – van jungle tot bloemenweide – die heeft ook keuze genoeg. Als je de luxe hotellook wilt nastreven, kies dan voor een katoensatijnen overtrek in een effen kleur (soms met verticale strepen in dezelfde kleur).

Pas op met accessoires 

Verder kun je ook nog wat accessoires of een mooi schilderij in de slaapkamer toevoegen, maar onthoud dat een comfortabele en rustgevende slaapkamer niet te veel opsmuk nodig heeft. Overal tierelantijntjes plaatsen dat leidt in principe alleen maar af van het doel van de slaapkamer: erin slapen. Dat geldt ook voor een televisie. Je kunt er natuurlijk een plaatsen, maar van de andere kant zorg je hiermee voor een groter risico op slaaptekort, omdat je dan vóór het slapengaan ‘nog even snel’ de tv aanzet.

Kleine spotjes met warme kleurtint

Ledverlichting is natuurlijk al een tijdje populair. Voor de slaapkamer raden we je aan om meerdere spotjes in het plafond te plaatsen (verdeling van licht). Kies voor warm licht, dat past goed bij de slaapkamer en geeft een zacht en romantisch effect. Sluit de verlichting aan op een dimmer. Liggen jullie nog even na te praten in bed, dan kun je de lichtsterkte langzaamaan terugbrengen, totdat jullie uiteindelijk bijna in slaap vallen. Je ogen kunnen op die manier alvast wennen aan het donker, waardoor je meer rust ervaart.

Houd de slaapkamer schoon!

Niets zo vervelend als een stoffige en vieze slaapkamer. Je brengt er immers zo’n 1/3e van een etmaal door. Daarom is het absoluut aanbevolen om regelmatig het dekbedovertrek te vervangen en een doekje over de nachtkastjes te halen. Ook op de grond verzamelt zich veel stof, dus een stofzuiger is een must. Ontdek hier welke stofzuiger momenteel

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen