pinterest

Zonnepanelen op je huis? Zo werkt het

Er zijn steeds meer mensen die kiezen voor zonnepanelen. Niet alleen is het erg goed voor het milieu, het bespaard je ook nog eens een hoop geld. Het is dus ook logisch dat dit steeds populairder wordt. De kans is groot dat het aantal daken dat is bedekt met zonnepanelen de komende jaren alleen maar toe zal nemen. Maar hoe werken zonnepanelen nu eigenlijk precies en wat leveren ze op? Wij geven je graag wat meer informatie zodat je de juiste keuze kunt maken.

Zonnepanelen op je huis? Zo werkt het en dit levert het op #zonnepanelen #groeneenergie

De werking van zonnepanelen

Zoals de naam het natuurlijk al zegt, halen zonnepanelen energie uit de zon. De cellen in de panelen vangen het zonlicht op en zetten deze om in elektriciteit. Deze elektriciteit wil je natuurlijk gebruiken in huis, daarom heb je een omvormer nodig. Deze zorgt ervoor dat dit wordt omgezet in de juiste wisselstroom en dat je het kunt gebruiken voor de apparaten die je in huis hebt.

Hoeveel leveren zonnepanelen op?

Er is geen vast antwoord te geven op deze vraag. Het hangt namelijk af van meerdere factoren. Hier zul je dus ook altijd rekening mee moeten houden bij de aanschaf van de zonnepanelen. Wij hebben alvast een aantal dingen voor je op een rijtje gezet waar je naar moet kijken!

-        De hoek van het dak.
-        De omgeving zoals bomen i.v.m. schaduw.
-        De richting van het dak.
-        De verschillende soorten zonnepanelen.
-        Het vermogen van de zonnepanelen.

Laat je goed adviseren

Zoals je ziet zijn er een hoop dingen waar je rekening mee moet houden. Als je hier geen verstand van hebt, kan het best lastig zijn. Daarom is het altijd goed om je te laten adviseren door een expert. Hij of zij weet precies hoe alles in zijn werk gaat en wat er geschikt is in jouw situatie. Ga dus niet zomaar aan de slag, bovengenoemde punten hebben namelijk een groot effect op het rendement van jouw zonnepanelen.

Hoelang duurt het voor je de investering terugverdient

De terugverdientijd hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Want hoeveel zonnepanelen en welke soort kies je? Dit heeft invloed op de opbrengsten. Over het algemeen duurt het ongeveer zeven jaar voor je de investering terug hebt verdient. Het is dus zeker de moeite waard om ook zonnepanelen op je dak te laten plaatsen!

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen