pinterest
5x besparen met raamdecoratie en vloerkleden

5x besparen met raamdecoratie en vloerkleden

Besparen staat tegenwoordig bovenaan ons lijstje. Met de huidige gas- en energieprijzen proberen we onszelf en ons huis zo behaaglijk mogelijk te houden met aanpassingen in het interieur. Zo kan de juiste raambekleding je tot wel 300 euro per jaar schelen. Luxaflex® zet vijf tips op een rij zodat ook jij het deze winter warm hebt.

#1 Winterklaar met isolerende raambekleding

Tot 50 procent van de verwarmingsenergie van een huis kan via de ramen ontsnappen, zelfs met dubbel glas', weet Richelle den Hartog, interieurarchitect bij Luxaflex®. En dan levert investeren in de juiste raambekleding dus veel op. Denk bijvoorbeeld aan isolerende gordijnen. Gordijnstof wordt warmer dan glas, waardoor het minder tocht. 

Foto5x besparen met raamdecoratie en vloerkleden

Ook dubbele plisségordijnen isoleren goed. Deze hebben stilstaande luchtlagen in de cellen, waardoor er een soort isolatiedeken ontstaat en de kamertemperatuur gereguleerd wordt. De variant met (aluminium) gecoate binnencellen gaat zelfs tot een A++ energielabel***.

#2 Warme vloer

Wie zijn vloer warmer wil laten aanvoelen, doet er goed aan hoogpolig tapijt te leggen. Dit kan ook een kleed zijn dat over tegels of een houten vloer ligt op de plek waar je veel zit. Het isoleert je huis een beetje meer, omdat de warmte niet verloren gaat door de vloer. Bovendien creëer je met een stijlvol kleed meteen een warme sfeer in huis. 

Foto5x besparen met raamdecoratie en vloerkleden

#3 Accessoires

Je hoeft niet veel te investeren om de kou buiten te houden. Zo kun je bijvoorbeeld je vensterbank aankleden met grote vazen en planten. Hierdoor bedek je delen van het raam en houd je de kou tegen. En het ziet er ook nog eens gezellig uit. Steek kaarsjes aan en verwarm jezelf in plaats van de hele ruimte met bijvoorbeeld een warme pittenzak, fleece plaid of warmtekussen.

Foto5x besparen met raamdecoratie en vloerkleden

#4 Houd de radiatoren vrij

Als de verwarming in huis aan staat, is het belangrijk dat de warmte goed wordt verspreid. Zorg er dus voor dat de radiatoren niet zijn geblokkeerd door gordijnen, meubels of planten. Sluit ’s avonds de raamdecoratie om zo de warmte vast te houden. Als je niet thuis bent, kun je je raambekleding koppelen aan een slim bedieningssysteem, zoals PowerView®Automation, en aan een slimme thermostaat. Zo kun je instellen dat de verwarming uit gaat en de raamdecoratie sluit als de thermostaat een bepaalde temperatuur heeft bereikt.

#5 Laagjes, laagjes, laagjes

In de winter draag je het liefst laagjes, deze houden je het best warm. Dat geldt ook voor je interieur. Combineer daarom diverse raambekleding met elkaar. Gordijnen gaan bijvoorbeeld goed met vouwgordijnen in dezelfde stof en het versterkt de isolatie nog eens extra. Combineer ton-sur-ton of contrasterende kleuren en patronen om een unieke look te creëren. 

Foto5x besparen met raamdecoratie en vloerkleden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen