pinterest
Klein maar fijn

Klein maar fijn

Interieurontwerper Jessica Kuhne heeft in dit project bewezen dat je ruimtes met een oppervlakte van nog geen 30m² niet alleen sfeervol, maar vooral ook functioneel kan inrichten. De opdrachtgevers verruilden hun grote woning voor dit knusse paleisje. Een compacte woning dat ruimtelijk oogt, dankzij de kleur- en materiaalkeuze, maar absoluut niet saai is. In deze ruimte komen drie woonfuncties bij elkaar: de woonkamer, de eetkamer en de keuken. Hoewel alle functies aanwezig zijn, is er een rustige en lichte basis behouden. Jessica slaagde erin om een uitnodigende ruimte te creëren met natuurlijke en zachte materialen, waarbij de kleur blauw een prominente rol speelt.

Natuurlijk licht

Transparantie was een belangrijk aspect van het ontwerp. Een open trap met een verkorte staander werd geïntegreerd om meer ruimte te creëren en tegelijkertijd een gevoel van transparantie te behouden. Een stalen deur met helder glas verbindt de woonkamer met de hal, waardoor het natuurlijke licht de ruimte kan doordringen. Hoewel er geen ‘inkijk’ is aan de achterzijde van de woning geven de vitrage gordijnen een fijne, lichtdoorlatende sfeer aan het geheel.

Naadloze integratie

De wandkasten zijn op maat gemaakt om optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte en tegelijkertijd een naadloze integratie met het interieur te garanderen. Door de hoge vakkenkast in dezelfde kleur blauw te schilderen valt de kast optisch weg in de wand. De keuze voor een PVC-vloer met een houtlook draagt bij aan de warmte en gezelligheid van het interieur, terwijl het ook duurzaam en gemakkelijk te onderhouden is.

FotoKlein maar fijn

Visueel meer ruimte

De keuken werd voorzien van een keramisch werkblad met een marmerlook, wat een vleugje elegantie toevoegt aan de ruimte. Om visueel meer ruimte en rust in de keuken te creëren, werd gekozen voor een inductie kookplaat met een geïntegreerde afzuiging. Dit minimalistische ontwerp zorgt ervoor dat de keuken er ruimtelijk uitziet, zonder concessies te doen aan functionaliteit.

Harmonieus geheel

Met haar vakmanschap heeft Jessica Kuhne bewezen dat zelfs een beperkte ruimte kan worden omgevormd tot een harmonieus geheel. Door te spelen met lichte kleuren, natuurlijke materialen en slimme indelingstechnieken, heeft ze een woonkamer met keuken gecreëerd waar alle gewenste functies naadloos samenkomen. “Het is fantastisch om te zien dat het oorspronkelijke ontwerp 1-op-1 is overgenomen. De opdrachtgevers waren heel blij met de tussentijdse begeleiding en de uitgebreide shoplist, waarin de geadviseerde meubels, kleuren en materialen uitgebreid vermeld stonden.”

Wil je de hele reportage van Jessica Kuhne en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Jessica Kuhne | Jessica Kuhne Interior Designer | www.jessica-kuhne.nl

Fotograaf: Nathalie Brugman Fotografie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen