pinterest
Restyling van je interieur: de woontrends van interieurstylist Yvonne van ‘t Schip

Restyling van je interieur: de woontrends van interieurstylist Yvonne van ‘t Schip

Is jouw interieur klaar voor een restyling, maar weet je niet hoe en waar je moet beginnen? We vroegen interieurstylist Yvonne van ’t Schip naar de woontrends en kregen daarbij een handig stappenplan om zelf aan de slag te gaan met je interieur, inclusief het schitterende moodboard: ‘naturally good’. Benieuwd naar alle tips en de woontrends van 2022 - 2023? Je vindt ze hier! 

1. Naturally good 

Eenvoud en minimalisme zijn kernwoorden bij deze woonstijl. Er wordt gebruik gemaakt van ingetogen kleuren, natuurlijke houtsoorten en stoffen als linnen en katoen. In deze hectische tijden geeft dit interieur je een rustige plek om je terug te kunnen trekken.

2. New chique 

Warme en gouden tinten zorgen hier voor een fijne en geborgen sfeer. Botanische elementen zorgen voor een verbinding tussen buiten en binnen. In dit interieur kan je je onderdompelen en afzonderen van de buitenwereld.

3. Boutique art deco 

Rijke fluwelen stoffen en warme kleuren. Een interieur wat luxe uitstraalt en waarin vormen en elementen van de Art deco stijl terug te vinden zijn. In deze tijd waarin veel onzekerheden zijn op economisch en politiek gebied is het aantrekkelijk om terug te blikken naar de luxe optimistische stijl van de jaren 20.

4. Seventies 

Kleuren als roze, rood, geel en materialen als bouclé en hoogpolig tapijt zorgen samen met geometrische patronen in het behang voor een terugblik naar de jaren 70. Deze interieurstijl zorgt voor een grote hoeveelheid positiviteit. Dat geeft in deze tijden waarin het onrustig is in de wereld een positieve vibe.

STAPPENPLAN

Wil je aan de slag met je interieur. Dan is het handig om als volgt te werk te gaan:

Moodboard

Maak eerst een moodboard waarin de stijlen die je terug wilt laten komen terug te zien zijn. Het is niet nodig om je te beperken tot één woonstijl. Zorg wel dat er eenheid en rust is. Een moodboard is essentieel als uitgangspunt voor de uitwerking van je plan. 

FotoRestyling van je interieur: de woontrends van interieurstylist Yvonne van ‘t Schip

Kleurenpallet

Naast het moodboard is het nodig om een Kleurenpallet samen te stellen waarbij je ook de vloer en eventueel een mooi behang meeneemt. In dit kleurenpallet maak je een onderscheid tussen hoofdkleuren (dus kleuren van de wand en vloer) en de bijkleuren die je gebruikt voor meubels en accessoires.

Tip. Er is niets mooier en sfeervoller dan een kleur op de muur. Kleur geeft warmte en je kan er echt je eigen woonstijl mee accentueren. Doe niet te voorzichtig en kies één mooie kleur waar je al je wanden mee schildert. Je kan zelfs overwegen om ook je kozijnen en plafond mee te nemen. Maak ook een moodboard met de kleuren, vloerstaaltjes en stoffen die je mooi vindt en leg deze bij elkaar. Past het en vind je het mooi, houd je hier dan aan. Zodra je afwijkt van je gekozen kleuren verlies je al snel de eenheid in de ruimte. Vloeken bepaalde kleuren bij elkaar, dan zie je dit meteen en kun je nog andere keuzes maken!

Plattegrond 

Nu is het tijd om te kijken welke meubels je terug wilt laten komen en welke je nieuw aan wil schaffen. Maak een plattegrond op schaal waarin je de meubels een plek kan geven. Op deze manier krijg je een goed beeld van de verhoudingen en weet je zeker dat de nieuwe indeling past.

TIPS

Verlichting: kies de juiste hoeveelheid verlichting en de juiste kleur licht. Denk hierbij aan de functie die de verlichting moet hebben; sfeer, lezen, werken. Bedenk vooraf waar je verlichting wilt plaatsen door een plan te maken, je kan dan meteen zien waar de stopcontacten zitten en bedenken hoe je eventuele snoeren weg zou kunnen werken.

Meubels: zorg dat je de juiste verhoudingen meubels kiest. Zo is de “regel” bijvoorbeeld dat een bank niet meer dan 2/3 van de wand in beslag mag nemen waar hij tegenaan staat. Als je te grote of te kleine meubels kiest dan heeft dat effect op het gevoel van ruimte in de kamer.

Kleur: zoals eerder aangegeven heeft kleur een enorm effect op de sfeer die de ruimte uitstraalt. Zorg bij het samenstellen van je kleurenpallet voor kleuren die mooi bij elkaar aansluiten. Als je gebruik maakt van behang is het mooi om een kleur uit het behang terug te laten komen in de muurkleur en/ of in accessoires.

Vloerkleed: een vloerkleed in een ruimte plaatsen geeft altijd een mooie en warme uitstraling, zelfs als je vloerverwarming hebt is het goed mogelijk om een mooi vloerkleed te kiezen. Zorg ervoor dat de meubels op het vloerkleed passen. Zo is het belangrijk om een vloerkleed bij de bank zo’n 5 tot 20 cm onder de bank te leggen en iets uit te laten steken.

Wil je hulp met een nieuw interieur of meer tips en adviezen? Volg Yvonne van 't Schip op Instagram of bezoek haar website: https://yvonnevantschip.nl/

FotoRestyling van je interieur: de woontrends van interieurstylist Yvonne van ‘t Schip

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen