pinterest
Stijlvolle vrijstaande villa met tuinkamer

Stijlvolle vrijstaande villa met tuinkamer

De bewoners van deze prachtige vrijstaande villa wilden meer licht in huis en het hele interieur mocht een meer ‘hotel chique’ uitstraling krijgen. Twee wensen die interieurontwerper Jolanda Knook samen heeft gebracht in haar ontwerp en uitvoering. Alle ruimtes in deze villa zijn rigoureus aangepakt. Om meer licht binnen te krijgen en de connectie met de tuin te vergroten, is er zelfs een grote tuinkamer aangebouwd.

De officiële entree bevindt zich aan de voorzijde van de villa. Vanuit de hal heb je toegang tot het trappenhuis, werkkamer en living. De ruime werkkamer is voorzien van stalen binnendeuren. Het plafond is donkerblauw gekleurd en de maatwerk kastenwand is voorzien van behang. Over de gehele benedenverdieping is gekozen voor een lichte houten visgraatvloer. De deur naar de living is uitgevoerd in hetzelfde hout als de maatwerkkast die aan de binnenzijde is gecreëerd, voor onder andere de televisie.

FotoStijlvolle vrijstaande villa met tuinkamer

Leefkeuken met speciale koffiehoek

Vanuit de royale zithoek en vanaf de lange eettafel heb je zicht op het vlammenspel in de natuurstenen haard, die gecentreerd is op de wand. De sfeervolle open keuken bestaat uit een maatwerk kastenwand en kookeiland. In de nis van de kast is het spoelgedeelte. Het nieuwe stalen raam zorgt ervoor dat de hal voorzien wordt van daglicht. Een speciale koffiehoek in het wandmeubel mag niet ontbreken. Het kookeiland met bar is net als de nis voorzien van een marmerlook blad. De gouden kraan zorgt voor een luxe uitstraling.

FotoStijlvolle vrijstaande villa met tuinkamer

Fijne tuinkamer

De aangebouwde tuinkamer is voorzien van een hoge nok. Een echte eye catcher! ‘Door het gebruik van hout op plafond en wanden, de twee glazen schuifdeuren hebben we niet alleen licht gecreëerd, maar het contact met buiten naar binnen gehaald,’ vertelt Jolanda. ‘Een heerlijke ruimte met zithoek en haard om optimaal tot rust te komen.’ Het lichtplan omvat functionele verlichting en decoratieve armaturen met een chique uitstraling. ‘Door gebruik te maken van natuurlijke kleuren, behang, rijke stoffen en karpetten is er eenheid en sfeer tussen de verschillende ruimtes ontstaan.’

Wil je de hele reportage van Jolanda Knook en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de jubileumeditie van UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Jolanda Knook | www.jolandaknook.nl

Fotografie project: Frank Poppelaars fotografie

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen