pinterest
Tips voor een groene en gezonde start in huis

Tips voor een groene en gezonde start in huis

Het nieuwe jaar is een ideaal moment om je een interieur een gezonde en mooie opfrisser te geven. Wanneer de kerstboom weg is en de lichtjes en versieringen zijn opgeborgen kan je met een nieuwe blik naar je huis kijken. Begin het nieuwe jaar eens groen, gezond en relaxed met kamerplanten! In dit artikel lees je alle voordelen.

FotoTips voor een groene en gezonde start in huis

Gezondheid

Een bekend verschijnsel: in de winter houden we ramen en deuren gesloten om de kou buiten te houden. De meeste woningen en kantoren zijn goed geïsoleerd en ventilatiesystemen zorgen veelal niet voor voldoende toevoer van frisse lucht. Er blijven vervolgens veel onzichtbare, schadelijke stofjes in het interieur zweven. Deze luchtverontreiniging wordt afgegeven door onder meer meubels, kleding, vloerbedekking, elektrische apparaten en CO2-uitstoot door onszelf. In combinatie met droge binnenlucht kunnen er klachten ontstaan zoals branderige ogen, hoofdpijn en geïrriteerde slijmvliezen in keel en neus. De luchtzuiverende kamerplanten van Air So Pure* zorgen niet alleen voor schonere lucht, maar verbeteren ook de relatieve luchtvochtigheid. Hoe meer planten, hoe groter het effect.

Relaxed

FotoTips voor een groene en gezonde start in huis

Onderzoeken wijzen ook uit dat planten ook invloed hebben op ons gemoed. Zo zorgen ze voor minder stress, zul je merken dat je concentratievermogen verbetert en dat je creativiteit een impuls krijgt. Zet dus ook een paar planten in bijvoorbeeld de badkamer, keuken, slaapkamer en op de (thuis)werkplek. Door die gezonde eigenschappen zou je haast vergeten dat deze planten ook sfeermakers zijn en een hoge decoratieve waarde hebben. De planten variëren qua bladvorm, bladkleur, groeiwijze en formaat. Daardoor is er voor elke interieurstijl en smaak wel een gezonde plant te vinden.

Verzorging

FotoTips voor een groene en gezonde start in huis

Je hoeft geen groene vingers te hebben, want luchtzuiverende planten zijn makkelijk te verzorgen. Let vooral op de juiste standplaats: voldoende daglicht, maar niet in de volle zon. Voor de rest is het een kwestie van regelmatig water geven. Als de potgrond licht vochtig aanvoelt, is het goed. Wanneer je eens per maand een beetje plantenvoeding aan het gietwater toevoegt, blijven de planten in topvorm.

* De Air So Pure planten hebben zelfs iets extra’s want behalve sfeermakers zijn ze ook nog eens goed voor je gezondheid. Getest en bewezen door Fytagoras Science, een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoeksbureau. Het geheim zit ‘m in de sterk luchtzuiverende eigenschappen. Air So Pure planten filteren onzichtbare, schadelijke stoffen uit de lucht en geven zuurstof af. Daardoor kunnen winterse gezondheidsklachten afnemen.Air So Pure planten zijn onder meer te koop bij tuincentra. Kijk voor meer informatie, tips en verkoopadressen op airsopure.nl

Fotocredit: Air So Pure kamerplanten

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen