pinterest
Van villa tot luxe woonpaleis

Van villa tot luxe woonpaleis

Interieurarchitect Stephen Versteegh heeft een indrukwekkende transformatie gerealiseerd van een villa met achterstallig onderhoud naar een ‘over de top’ luxe woonpaleis. Voor het interieurontwerp kreeg Stephen vrijwel carte blanche op twee punten na, het binnenzwembad moest behouden worden en de stijl: een hotel chique sfeer. “Om tot een goed ontwerp te komen luister ik altijd goed naar de wensen, daaruit destilleer een soort woonbeleving, en werk vervolgens stap voor stap toe naar het eindproduct. Waarbij elk idee of plan getoetst wordt aan die woonbeleving,” vertelt Stephen.

Strak lijnenspel

De woonkamer was voorheen groot en ongezellig, maar met de centraal opgestelde open haard is er een sfeervolle woon- en leefruimte ontstaan waarin alles op zijn plaats valt. De open haard is bekleed met hetzelfde leer als enkele plafonddelen. De schouw is gemaakt van glas en herbergt twee televisieschermen, één aan de keuken- en één aan de woonkamerkant. Ook in dit project van Stephen herken je het strakke lijnenspel en het uitgebreide lichtplan dat tot in detail is toegepast. “De plafonds zitten vol sprongen en hoeken, maar doordat ze meelopen met de vloer eronder, blijft het beeld toch in balans.”  

FotoVan villa tot luxe woonpaleis

Paradijselijk

Het kookeiland in de keuken is zowel op de dag als ’s avonds het stralende middelpunt, zeker wanneer het Onyx werkblad verlicht wordt. Ook het lage aanrecht is ook voorzien van dit natuurstenen blad en een luxe wijnklimaatkast. In de eetkamer is de wand gedecoreerd met een speciale stuctechniek. Het verlichte Onyx en stucwerk is ook op diverse manieren verwerkt in onder andere het toilet en badkamer. Dé eyecatcher van de woning is het opgeknapte zwembad met wellness-ruimte inclusief sauna, stoomcabine en regendouche. Het fantastische lijnenspel gecreëerd door het mozaïek, de steen strips op wand en plafond in combinatie met toegepaste lichtplan vormen samen een adembenemend mooi paradijs.

FotoVan villa tot luxe woonpaleis

Grandeur

Op de eerste verdieping bevindt zich de ‘master bedroom’, waar het rookkanaal op een stijlvolle manier als roomdivider is geïntegreerd. De walk-in-closet bestaat uit maatwerk kasten met hoogglans fronten en lederen greep. Naast de werkkamer is er ook een hele speciale kamer gecreëerd voor de jongste bewoner. Het zogenaamde ‘vogelnest’ zorgt voor avontuurlijke dromen. “De woning ademt één en al grandeur, zonder te zijn vervallen in kitsch of woonwagenaankleding. Weelderig afgewerkte wanden met leer, leem en Chocolate Wall worden weer rustig, dankzij neutrale tegenhangers als de Travertinvloer beneden, strak en vlak stucwerk tegen de plafonds.” Het meest trots is Stephen op het zwembad met wellness-ruimte. “Deze ruimte maakt het ‘Wow-effect’ compleet.”

FotoVan villa tot luxe woonpaleis

Wil je de hele reportage van Stephen Versteeg en die van andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de 6de editie van UW woonboek.

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Stephen Versteegh | Versteegh-Design | www.versteegh-design.com |

Projectfotograaf: Peter Baas

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen