pinterest
Woontrends 2022

Woontrends 2022

De woontrends voor deze lente en zomer staan in het teken van verfrissing en ontspanning. Deze interieurtrends zijn een vertaling van de maatschappelijke behoefte aan optimisme. De twee belangrijkste woontrends van trendwatchers zijn 'Fresh start' en 'Transparant Remedy'; trends die zijn opgepakt door CBW-erkende woonwinkels* met bijpassende meubels en accessoires.

Fris en ontspannen

De pandemie en de onrust in de wereld beïnvloedt ons leven. Het is dan ook niet vreemd dat we deze periode graag willen afsluiten. We hebben behoefte aan een frisse start en met het oog op klimaatverandering staan daarbij duurzaamheid, klimaatoplossingen en ontspullen centraal. Dit vertaalt zich naar de trend Fresh Start.

FotoWoontrends 2022 

In het interieur vraagt dit om heldere, opgeruimde ruimtes van woonkamer tot slaapkamer. Materialen ogen fris, zijn praktisch en goed schoon te houden. De basiskleur is wit gecombineerd met verschillende naturellen. Accentkleuren zoals geel en blauw worden gebruikt om de frisse uitstraling van het wit te versterken.

FotoWoontrends 2022

De verwachting is dat we dit jaar hybride gaan werken en dat betekent dat we wel naar een werkplek gaan, maar ook blijven thuiswerken. Onze woning verandert daarom in een home hub: een flexibele uitvalsbasis die makkelijk te transformeren moet zijn naar ander gebruik zoals thuiswerken, sporten en ontspannen. Binnen deze trend zie je geregeld kamerschermen en multifunctionele wanden om het thuiswerken in een prettige en ontspannen omgeving mogelijk te maken. De toegepaste materialen zijn circulair, hergebruikt en recyclebaar zoals leer, katoen en kurk. 

FotoWoontrends 2022

Optimisme 

Een tweede, belangrijke woontrend is Transparent Remedy en is een reactie op verontrustende tijden. In plaats van bij de pakken neer te zitten, wordt het tijd voor optimisme en ontspanning. Een vleugje humor en creativiteit in huis zorgen daarbij voor relativering. Het interieur wordt in deze trend haast een utopisch, superluxe kuuroord.

FotoWoontrends 2022

De kleuren voor meubelen en decoratie worden ontleend aan de schakeringen van een prachtige zonsondergang. De ruimte is opgebouwd uit spannende, uitgesproken pasteltinten, aangevuld met een vleugje neon. De gekleurde, transparante accessoires geven een waterig effect.

Lees ook: De invloed van kleur op je interieur

FotoWoontrends 2022

De combinatie met ronde vormen levert een weldaad van ontspanning op. Het interieur krijgt een vrolijke knipoog door bijvoorbeeld een (kunst)plant met een blauwe kleur. 

FotoWoontrends 2022 

Inspiratie

Met de woontrends van de lente en zomer van 2022 bieden de 3.800 CBW-erkende winkels volop inspiratie om je interieur een eigentijds en fris jasje te geven. Als je gericht op zoek bent naar meubels of accessoires dan is het aan te raden om een eigen moodboard te maken. Vergeet ook niet om de maten van jouw woonruimte vooraf op te nemen. Zo weet je meteen of meubels passend zijn of niet. 

Lees ook: De raamdecoratietrends van 2022

* www.cbw-erkend.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen