pinterest
Zonwering op zonne-energie voor lichtkoepels

Zonwering op zonne-energie voor lichtkoepels

FotoZonwering op zonne-energie voor lichtkoepels
Keuken met VELUX lichtkoepel en buitenzonwering
 
FotoZonwering op zonne-energie voor lichtkoepels
VELUX lichtkoepel met buitenzonwering


In de zomer kan de temperatuur in de ruimte onder het platte dak behoorlijk oplopen. VELUX heeft daarom speciaal voor de VELUX lichtkoepel een elektrische zonwering op zonne-energie. De buitenzonwering zorgt ervoor dat het binnenklimaat onder het platte dak aanzienlijk wordt verbetert door de combinatie van natuurlijke ventilatie en zonwering. 

Heerlijk koel in de zomer onder het platte dak

Door op een juiste manier gebruik te maken van daglicht, natuurlijke ventilatie en zonwering kan energie worden bespaard en tegelijk een comfortabel binnenklimaat worden gecreëerd. VELUX lichtkoepels hebben direct onder de koepel een extra glaselement met HR++ veiligheidsbeglazing. De VELUX buitenzonwering is speciaal ontworpen voor de VELUX lichtkoepel en past daarom perfect tussen het glaselement en de koepel in. De zonnestralen komen dus wel via de koepel naar binnen, maar worden door de buitenzonwering voor bijna 90 procent tegengehouden. Door in de zomer de lichtkoepel overdag gesloten te houden en de buitenzonwering overdag dicht te houden, kan de warmte worden tegengegaan. Daardoor is minder energie nodig om de ruimte te koelen met bijvoorbeeld airconditioning.’s Avonds kan de lichtkoepel automatisch worden geopend voor natuurlijke koeling en ventilatie. Hierdoor ontstaat een comfortabel binnenklimaat. Daarnaast zorgt de buitenzonwering in de ruimte voor ‘zacht’ en sfeervol daglicht en privacy. 

FotoZonwering op zonne-energie voor lichtkoepels
VELUX buitenzonwering op lichtkoepel
 
FotoZonwering op zonne-energie voor lichtkoepels
VELUX lichtkoepel zonweren en ventileren

 

Comfort en energiebesparing

De buitenzonwering op zonne-energie is voorzien van io-homecontrol® technologie en kan met een afstandsbediening radiografische worden bediend vanaf iedere plek in huis. De buitenzonwering kan voor lichtregulering worden gecombineerd met een elektrisch plissé gordijn aan de binnenzijde van de koepel. Zowel de lichtkoepel, de buitenzonwering als het plissé gordijn kunnen vervolgens met dezelfde afstandsbediening worden bediend. Hierbij kan het voorgeprogrammeerde energiebesparingprogramma in de afstandsbediening alle producten automatisch aansturen, waardoor zonweren en ventileren vanzelf gaat. Dit geautomatiseerde systeem zorgt voor een nog efficiënter energiegebruik. Uit onderzoek van TNO blijkt dat automatisch geregelde buitenzonwering een energiebesparing van wel 7,5 procent kan opleveren, omdat de buitenzonwering de zon al tegenhoudt voordat de binnentemperatuur te ver is gestegen. Daarnaast zorgt het voor bedieningsgemak en zorgeloosheid, want mocht het onverwachts toch gaan regenen, dan sluit de lichtkoepel vanzelf door de regensensor. 

FotoZonwering op zonne-energie voor lichtkoepels
Woonkamer uitbouw met VELUX lichtkoepels met zonwering

 

Energiezuinig

De stroomvoorziening van de buitenzonwering wordt geregeld door een geïntegreerde accu die wordt opgeladen door een zonnepaneel. Het Wit Design uiterlijk van de buitenzonwering is een discreet en geïntegreerd ontwerp, waardoor de lichtkoepel en buitenzonwering één geheel vormen. Naast de wit gelakte aluminiumlijsten is ook het screendoek wit van kleur. De buitenzonwering op zonne-energie is draadloos en daardoor eenvoudig van buitenaf op het glaselement te monteren. De VELUX buitenzonweringen op zonne-energie zijn verkrijgbaar voor acht verschillende maten VELUX lichtkoepels. De buitenzonweringen worden geleverd met een CE markering en 3 jaar fabrieksgarantie.

 

 


Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen