Zo verwerk je zwart in het interieur

We zien de laatste jaren zwart vooral terug als deurbeslag in het interieur. Uiteraard is er meer mogelijk met deze kleur, zonder dat het saai of somber wordt. Denk aan lampen, kozijnen, diverse details en raambekleding. Zwart is stijlvol en daardoor goed te combineren tot een stoer of sjiek interieur.

Muurverf

Zwart of de muren

Ok, je moet even een drempel over om een van de muren zwart te verven. Maar je gaat er geen spijt van krijgen. Het is gewaagd, maar ook zo makkelijk te combineren. Met goud, groene planten, wit of felle kleuren. Met een mooie zwarte muurverf krijgt je kamer of keuken een enorme boost. 

Lichtinval

Zwarte raamdecoratie

Lichtinval is sfeerbepalend. Het creëren hiervan is een belangrijk aandachtspunt en daarom is de juiste keuze voor raambekleding zo belangrijk. Met bijvoorbeeld zwarte horizontale jaloezieën of de Duette® Shades van Luxaflex ga je voor een exclusieve look die rust uitstraalt. En krijgen tevens je ramen de nadruk, vanwege de donkere kleur.

Lees ook: Raamdecoratietrends

Warme uitstraling

Zwarte gordijnen

Voor raamdecoratie is zwart een goede keuze, omdat het een warme uitstraling geeft. Een ruimte die door lichte muren en voldoende lichtinval licht is, wordt met donkere gordijnen een stuk knusser. Donker zorgt voor een fijne sfeer. Lichte kleuren maken de ruimte optisch groter en donkere kleuren kunnen de ruimte kleiner laten lijken. Met lichtdoorlatende donkere gordijnen als raamdecoratie heb je de hotelsfeer waar je vaak naar op zoek bent.

Lees ook: Trends in raambekleding

Bron: Luxaflex

Deel dit artikel:

Volg ons via

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen