pinterest
Binnenkijken: De jaren 70 woning, die de jaren 30 hype doet vergeten

Binnenkijken: De jaren 70 woning, die de jaren 30 hype doet vergeten

De verbouwing van deze ruime twee onder een kapwoning uit de jaren 70 is in eerste instantie gericht op de benedenverdieping. Aan interieurontwerpster Sabine Kerkenaar de opdracht om een fijn thuis te creëren waar samen zijn centraal staat. Met oog voor detail en het gebruik van natuurlijke materialen vertaalt zij de identiteit en de wensen van de opdrachtgeefster.

De verbouwing bestaat vooral uit het moderniseren van de woning met meer comfort en licht. De verouderde hal wordt volledig gestript en voorzien van dubbelglas, dimbare led spots, strak stuukwerk en nieuwe deuren met modern deurbeslag. De bestaande trap wordt matzwart geschilderd en de deur naar de woonkamer wordt vervangen door een op maat gemaakte steellook binnendeur, voorzien van gerookt glas, wat een prachtige zichtlijn geeft naar de tuin.

In de langgerekte living met open keuken geeft het Belgische hardsteen een klassieke uitstraling wat prachtig combineert met de openhaard met Franse kalksteen schouw. De lange wand is voorzien van een zachte midden grijs beige en de muur boven de schouw wordt geaccentueerd met een speels patchwork behang. Voor de gehele beneden verdieping is gekozen voor een rustiek eikenhouten plankenvloer en hoge witte plint.

FotoBinnenkijken: De jaren 70 woning, die de jaren 30 hype doet vergeten

De tegenoverliggende muur heeft een prachtig behang wat geïnspireerd is op de gemaakte reizen, passend bij het rustige kleurgebruik en de serene sfeer. Voor de raamdecoratie is gekozen voor o.a. een zwartbruine jaloezie met houtnerf en transparante linnen gordijnen bij de openslaande tuindeuren. Door gebruik te maken van andere beglazing is er in de nis meer lichtinval en een doorkijk van buiten naar binnen ontstaan.

Met een doordacht lichtplan en verschillende armaturen is de juiste sfeer gecreëerd rekening houdend met de functie van de ruimte. De eettafel wordt verlicht door een bijzondere designlamp. De ontwerpster maakt gebruik van een mix van kunst, design en klassiekers waarbij rust een vereiste is, maar ook spanning en luxe bijdrage aan de juiste balans.

Wil je de hele reportage van Sabine Kerkenaar en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de jubileumeditie van UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Sabine Kerkenaar - www.sabinekerkenaar.nl

Fotograaf: Dagmar van Ark

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen