pinterest
Begin het jaar goed met de woonplant van januari!

Begin het jaar goed met de woonplant van januari!

Je interieur krijgt een mooie 'urban jungle' upgrade met Kentiapalm, de woonplant van januari. Een vriendelijke palm die van top tot teen mooi groen is en ook nog eens naadloos aansluit bij de woontrends van 2019.  

Groen & rustgevend

Je huis ‘groen’ stylen in jouw persoonlijke stijl lukt perfect met Kentiapalm. Uit een plantenbak met bescheiden formaat, - wat natuurlijk ideaal is als je weinig vrije vloerruimte hebt - komt bij deze palm een vrolijke fontein aan donkergroene slanke stengels met elegante palmbladen. Van klein tot heel groot; deze palm is verkrijgbaar in alle maten.

Het groen is vrij dicht maar laat toch licht door, voor een rustgevende sfeer in huis

En verder? Deze plant is heerlijk gemakkelijk in de omgang en door het vele groene blad is Kentiapalm een woonplant die de luchtkwaliteit in huis helpt te verbeteren. Het mooie zachte blad vormt daarnaast een vriendelijke buffer tegen brekend nieuws en andere zaken uit de buitenwereld die rauw op je dak kunnen vallen. Het is vrij dicht, maar laat toch diffuus licht door, voor een prettige, rustgevende sfeer in huis. 

Een groene indoor’hit’

Kentiapalm (officieel Howea forsteriana) is lid van de palmenfamilie en groeit op Lord Howe Island ten oosten van Australië onder het bladerdak van grotere bomen. Hierdoor is hij gewend aan weinig zonlicht. In de Victoriaanse tijd, toen exotisch groen een enorme indoor hit was, veroverde Kentiapalm het westen. Het was de enige palm die weinig licht, lage luchtvochtigheid en koele kamers aankon.

Je haalt er een stukje paradijs mee in huis, de jonge plantjes komen nog altijd van Lord Howe Island: witte stranden, azuurblauwe zee en palmen, van die dingen. 

FotoBegin het jaar goed met de woonplant van januari! 

Zó style je Kentiapalm

Een sterke, aansprekende groene woontrend is groepjes maken met identieke planten. Omdat Kentiapalm in zoveel verschillende hoogte verkrijgbaar is, leent de palm zich hier uitstekend voor. Zet verschillende formaten in identieke potten bij elkaar voor een rustig en ruimtelijk effect dat toch levendig is, dankzij de mooie groene franjes van het blad.   

Verzorging 

Kentiapalm is een van de weinige palmen die relatief donker kan staan en laat zelf weten of zijn locatie naar wens is. Wordt het blad lichtgroen tot geel, dan staat ie te licht. Zie je weinig nieuwe scheuten ontstaan, dan staat Kentiapalm te donker. 

De palm gedijt het best op een iets vochtige kluit, maar die moet ook weer niet zo nat zijn dat er een laagje water onderin de pot staat. Mee onder de douche of buiten in een milde regenbui staan, frist 'm lekker op en voorkomt spint.

Kentiapalm houdt van kamertemperatuur, onder de 10°C is te koel voor deze koukleum. Tussen april en september om de twee weken een beetje plantenvoeding geven houdt de groei erin. In de winter groeit Kentiapalm niet en is voeding niet nodig. Meer ideeën voor groen in huis ...

Bron: Groenrijk.nl

Moswens

Moswens is gespecialiseerd in het maken van moswanden en mosschilderijen

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen