pinterest
Moderne energiezuinige patiobungalow

Moderne energiezuinige patiobungalow

Dit keer geen verbouwing voor interieurarchitect Doreth Eijkens, maar een nieuw te bouwen patiobungalow. Hoewel het plan nieuw is, zijn de opdrachtgevers geen onbekende. Zij waren eerder onder de indruk van haar ontwerpen en het was dan ook een logisch gevolg om Doreth direct bij de nieuwbouw te betrekken. Na de presentatie van haar designs voor de keuken en living, kreeg ze de opdracht het hele interieur te ontwerpen.

Spectaculaire inkijk

De patiobungalow heeft een niet standaard lay-out. Een mooie uitdaging voor Doreth om de functies van de ruimtes te definiëren en toch een overeenstemmend geheel te behouden. Bij binnenkomst in de woning biedt een glazen taatsdeur een spectaculaire inkijk door verschillende ruimtes. In de hal zijn de garderobekast en het toilet verhuld achter prachtige deuren, uitgevoerd in Shinnoki walnootfineer. Een materiaal dat terugkomt in de werkplek en de roomdivider, die scheiding biedt aan de living.

De liefde voor design van de opdrachtgever vind je terug in de prachtige meubels. Naast de royale zithoek is er voor de hond des huizes een speciale plek gecreëerd.

FotoModerne energiezuinige patiobungalow

De open leefkeuken is geplaatst in het gedeelte waar het plafond verlaagd is. Gekozen is om het kookeiland recht te centreren op de keukenwand. Deze wand bestaat uit voornamelijk lage kasten, met als doel de taps toelopende ruimte visueel ruimer te maken. De ‘push to open’ fronten zijn uitgevoerd in donkergroen Fenix en het dunne werkblad in grijs Neolith. Voor de grote koelkast is een speciale nis ontworpen.

Het grote kookeiland is voorzien van een inductiekookplaat met afzuiging. Aan het eiland is gekozen voor een grote design tafel van Nederlands fabricaat. Die plaats biedt voor acht personen.

FotoModerne energiezuinige patiobungalow

Centraal in de ruimte staat de houtkachel. Waardoor men vanuit de zithoek, werkplek en keuken kan genieten van het vlammenspel. “Door warm kleurgebruik en prachtige houtaccenten in wand en meubels is er een fijne balans ontstaan. Een echt thuis voor de bewoners en hun hond,” vertelt Doreth Eijkens tevreden.

Wil je de hele reportage van Doreth Eijkens en andere interieurarchitecten bekijken? Bestel dan hier de jubileumeditie van UW woonboek!

Lees ook: Binnenkijken bij... de mooiste projecten uit het woonboek

Doreth Eijkens | Interieur Architectuur - www.doretheijkens.nl

Fotograaf: Doreth Eijkens

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen