pinterest
Moodboard monday: Stoer Scandinavisch

Moodboard monday: Stoer Scandinavisch

De Scandinavische woonstijl en de industriële stijl zijn populaire interieurstijlen, die goed met elkaar te combineren zijn. Wil je weten hoe je een Scandinavisch industriële sfeer in jouw interieur bereikt? We vragen het aan interieurontwerper Odilia van Huyze de Tulp. Met een moodboard laat ze ons zien wat je kan bereiken door middel van kleur-, textuur- en materiaalgebruik.

Moodboard Scandinavisch industrieel interieur

FotoMoodboard monday: Stoer Scandinavisch

Het kleurenpalet van deze stijl is rustig met een vergrijsde ondertoon, wat je veel ziet in de Scandinavische interieurs. In combinatie met een gietvloer in lichtgrijze two-tone PU uitvoering leg je een hele mooie basis voor je interieur. Doordat er een zachte wassing in de gietvloer zit, heeft het een warme uitstraling ondanks het harde karakter waar beton bekend om staat.

Odilia: "Als je dit vertaalt naar een woonkamer krijgt de zithoek een cosy look en feel door de blauwgrijze kleur op de wanden, gordijnen en bank. Maar, de bank dan wel in een uitvoering met een stoere stof om wat variatie in textuur toe te voegen. Om een luchtig geheel te krijgen kies ik voor een bank op pootjes in zwart gepoedercoated staal. Door te spelen met variatie in materiaalgebruik en het doorvoeren van één kleur, ontstaat er een rustgevende sfeer en gebeurt er iets in het interieur zonder dat het saai wordt. Bij de zithoek komt een karpet in een organische vorm te liggen waarin alle toegepaste kleuren uit het moodboard terug te vinden zijn. Dit trekt het geheel bij elkaar en zorgt ervoor dat het voelt als een eenheid." Organisch gevormde karpetten zijn helemaal on-trend. Ook in meubelland zie je heel veel ronde en organische vormen terugkomen.

FotoMoodboard monday: Stoer Scandinavisch

Odilia: "Als eyecatcher in de zithoek zou een leren draaifauteuil in cognackleurig leer goed tot zijn recht komen. Heerlijk om daarin een boek te kunnen lezen. Als extra accent is een behang met een natuurlijke uitstraling een mooie toevoeging. Bijvoorbeeld een uitvoering in zeegras met een zachtblauwe ondergrond. Doordat je de banen van het behang duidelijk ziet heeft het een stoere en natuurlijke feel waardoor er op een subtiele manier sfeer wordt toegevoegd."

Voor de woonkeuken

Als je dit moodboard vertaald naar een woonkeuken, zou dezelfde ton-sur-ton methode worden doorgevoerd die ook in de zithoek is toegepast; een warme zandtint op de wanden met daarbij een linnenlook inbetween gordijn in precies dezelfde kleur. Odilia: "Voor meer privacy zou een plisségordijn in een top-down-bottom up met een terrazzo print niet misstaan. Deze wordt qua kleur zo uitgekozen dat het voor alle raampartijen op de gehele begane grond kan worden opgehangen. Voor de verlichting worden er zwart stalen armaturen gebruikt om de industriële sfeer te benadrukken. Dit zorgt ook weer voor de samenhang."

Tips van de interieurontwerper:
  • Door een wand in de ruimte te behangen in de sfeer/stijl die je voor ogen hebt, hoef je met accessoires niet heel erg uit te pakken om de stijl te krijgen die je zoekt, want die is dan al aanwezig.
  • Misschien is het een ‘open deur’; Als je accessoires zoekt kies dan een paar grotere items in plaats van meerdere kleine. Veel kleinere accessoires zorgen voor onrust in het interieur. Denk aan de kunst van het weglaten!
Info over stylist:

Interieurontwerper Odilia van Huyze de Tulp interieur & design creëert al 14 jaar interieurs in diverse woonstijlen voor de particuliere en zakelijke markt. Ze streeft ernaar om bij haar interieuradviezen de wensen en karakters van de opdrachtgevers te vertalen naar een daarbij passend interieurplan. Met haar jarenlange ervaring hoopt ze nog vele uitdagende opdrachten te realiseren. Dit kan variëren van korte adviezen op locatie tot in 3D uitgevoerde interieurontwerpen met passende lichtplannen en alles daartussenin.

Wil je hulp met een nieuw interieur of meer tips en adviezen van Odilia van Huyze de Tulp? Neem dan contact met haar op.

Website: www.huyzedetulp.nl

Profiel BNS: huyze-de-tulp

FotoMoodboard monday: Stoer Scandinavisch

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen