pinterest
Moodboard: Wel kleur maar geen circus

Moodboard: Wel kleur maar geen circus

Wil jij ook graag meer kleur in huis, maar weet je niet hoe en waar te beginnen en ben je bang dat het een circus wordt? Interieurontwerper Amara van Studio Ree is niet vies van een beetje circus in het interieur, maar houdt er bij elke opdracht van dat iedereen zijn eigen voorkeuren heeft. Amara: “De één komt tot rust in een naturel interieur zonder al te veel poespas, waar de ander zich het liefst omringt met veel verschillende kleuren, vormen en texturen en een discobal hier en daar."

Wil jij geen circus maar wel aan de slag met (veel) kleur, dan is het allerbelangrijkste om eerst een kleurpalet te maken én je daaraan te houden. Amara: "Het kleurpalet is je leidraad, en hierbinnen kun je helemaal losgaan. Maar voeg je later elementen toe welke niet in je kleurpalet thuishoren; dan loop je kans toch in een circus thuis te komen."

First things first!

Om tot een goed kleurpalet te komen wat ook echt bij je past, start je het beste met een moodboard. We vragen interieurontwerper en stylist Amara tips om hiermee aan de slag te gaan.

Amara: "Verzamel beeldmateriaal wat je aanspreekt, dit kan van alles zijn; natuur, kunst, mode of bijvoorbeeld architectuur. Schuif met de foto’s tot je een mooi geheel hebt, met 3 tot 6 foto’s waaruit je je kleurpalet kunt filteren. Verdeel het kleurpalet in hoofd-, secundaire- en accentkleuren en zorg voor een goede balans tussen de verschillende kleuren.

Belangrijk hierbij is dat de hoofdkleur(en) terugkomen in de accenten; denk hierbij aan een meubel of accessoire. En zorg dat de accentkleuren ook weer terugkomen op diverse plekken, bijvoorbeeld in accessoires, een deur of een klein stukje muur. Dit zorgt voor de samenhang die er weer voor zorgt dat het dus geen circus wordt- want dat was het doel.

Op deze manier kun je met veel kleur werken, al zou ik wel adviseren met een kleurpalet van maximaal 6 verschillende kleuren te werken. Wil je meer kleur, dan is het wellicht ook een optie om met verschillende tinten van een kleur te werken, oftewel ton-sur-ton op z’n Frans.

FotoMoodboard: Wel kleur maar geen circus

          Foto: Kaatje Verschoren         

In het interieur op de foto zie je ook veel kleur maar iedere kleur komt terug, het lavendelblauw van de keuken zie je in de vaas en kandelaar terug, het cobaltblauw van de stoelen in een kandelaar en het naast het bankje en de lamp die feloranje zijn zie je deze kleur ook weer terug in de weerspiegeling van de glazen deuren.

FotoMoodboard: Wel kleur maar geen circus

          Foto: Kaatje Verschoren

De deuren zijn met een speciaal folie beplakt, waar bijna alle kleuren uit het kleurpalet in samenkomen afhankelijk van welke kant je het bekijkt: ook een mooie manier om samenhang te creëren in je interieur, dit kun je natuurlijk ook bereiken met bijvoorbeeld een behang. Al houd ik stiekem toch van een beetje circus!"

Over Amara/Studio Ree

Van een beetje circus niet vies dus, en als je haar portfolio bekijkt zul je zien dat zij graag kleur gebruikt en van opvallende meubels en accessoires houdt, maar Amara moet bekennen dat zij een (goed uitgevoerd natuurlijk) ton-sur-ton interieur in naturellen ook fantastisch kan vinden. Maar dan wel in combinatie met een tegenhanger in chroom bijvoorbeeld.

Daarnaast neemt zij in haar ontwerpen heel graag al het moois mee wat door Nederlandse of Rotterdamse (3 keer raden waar zij woont) kunstenaars en ontwerpers gemaakt wordt, omdat we onze locals moeten supporten én het je interieur iets eigens geeft; een heel belangrijk doel voor haar bij het maken van een interieurontwerp, of het nu voor een woning is of voor een kantoor- want ook voor de zakelijke markt maakt zij graag ontwerpen.

Bezoek www.studioree.nl voor meer informatie en contact met Amara van der Ree. Ook inspirerend: volg Studio Ree op instagram.

Profiel BNS crisp

FotoMoodboard: Wel kleur maar geen circus

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen