pinterest
Moodboard monday: soft concrete

Moodboard monday: soft concrete

Het ontwerp voor een nieuw interieur begint bij interieurstylist Jolanda Böhm van Studio en J altijd met een moodboard waarmee de opdrachtgever een eerste indruk krijgt van de sfeer van het uiteindelijke resultaat.

Beton als basis

Dit moodboard is gemaakt voor een nieuwbouw woning, een 2-onder-1-kap. Omdat de bewoners geen grote liefhebbers van kleur zijn, is een rustige, neutrale uitstraling een belangrijk uitgangspunt. Het nieuwe huis moest echt dé plek gaan worden waar zij tot rust kunnen komen. Een hele grote wens was de betonlook gietvloer die er door het hele huis moest komen. Deze vloer vormde dan ook de basis voor het ontwerp.

De basis van dit ontwerp en ook de sfeer wordt gevormd door beton. Een materiaal met een harde uitstraling en niet direct een sfeermaker. Door hier tegenover natuurlijke materialen, ronde vormen en materialen met een zichtbare textuur te zetten, wordt deze harde uitstraling verzacht. Het kleurpalet van warme greige (grijs beige) tinten en nude tonen verzachten harde contrasten waardoor het geheel rustig, zacht en uitnodigend oogt.

Sfeer in nieuwbouw maken

FotoMoodboard monday: soft concrete

Een nieuwbouwwoning is bij oplevering niet meer dan een betonnen doos waar geen authentieke elementen of karakter inzit. Sfeer en karakter zullen vanaf nul opgebouwd en aangebracht moeten worden. Hoe pak je dit nu aan? Jolanda geeft je enkele tips:

  • Vermijd witte wanden. Wit is een kleur die, helemaal in het geval van nieuwbouw, niet direct sfeer toevoegd. Houd je van een licht interieur? Kies dan voor een wit tint met een kleine kleur toevoeging. Probeer hier rekening te houden met de lichtinval in de woning. Heb je veel zonlicht? Vermijd dan gelige kleuren. Zit je op het noorden, neem dan vooral geen koele (blauwige) kleuren. En hoe verleidelijk misschien ook, laat die grote emmer latex in RAL9010 of RAL9016 alsjeblieft staan!

  • Denk eens aan behang. Behang is al een tijdje weer helemaal in the picture en het aanbod is daardoor enorm. Dat maakt de keuze daardoor soms ook wel weer lastig dus kijk vooraf eens op internet naar wat jou aanspreekt. Hou je bv. van grote prints dan valt er al een heleboel af waar je niet naar hoeft te kijken en dat maakt het direct weer een stukje makkelijker. Stem vervolgens de kleur van de muurverf op het behang af om een mooie eenheid te krijgen.

  • Akoestiek is met name in nieuwbouw situaties altijd een grote uitdaging. Door alle gladde en harde oppervlaktes is de ruimte één grote klankkast. Houd dus in je materiaalkeuzes hier al vroeg rekening mee. Zachte materialen zoals gordijnen, vloerkleden maar ook een stoffen bank helpen zeker. Hetzelfde geldt voor textuur. Denk hierbij aan bijvoorbeeld houten lattenpanelen met vilt erachter voor op de muur of behang met een duidelijk voelbare ribbel.

Over de interieurstylist

Jolanda Böhm richt zich met Studio en J richt met name op particulieren die grote nieuw- of verbouwplannen hebben. Zij maakt een op maat gemaakt interieurplan waarbij indeling, kleur & materiaal en verlichting worden meegenomen. Daarnaast begeleidt zij, indien gewenst, het project van ontwerp tot en met realisatie.

Het resultaat? Een interieur dat volledig aansluit bij hoe jullie willen wonen en waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de mogelijkheden van het huis. Een interieur dat al vanaf de entree jullie persoonlijkheid laat zien en waarin geleefd mag worden. Geen showroom maar een thuis waar je tot rust komt. Want dat is waar het om draait. Meer informatie vind je op de website van Studio en J of op de borden van Instagram en Pinterest

FotoMoodboard monday: soft concrete

BNS: https://bnscrisp.nl/

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen