pinterest
Moodboard Monday: Scandinavië meets Nederland

Moodboard Monday: Scandinavië meets Nederland

Hoe behoud je de authentieke sfeer van het huis en maak je hem toch eigen? All-round styliste Selma Cool van Stylingcentraal laat zien hoe zij dit heeft aangepakt met een huis in Noorwegen en geeft je inzicht op hoe je deze sfeer zelf kunt creëren.

Een knipoog naar Nederland

De opdrachtgevers willen graag de Scandinavische sfeer van de Noorse woning behouden maar daarnaast ook een knipoog naar Nederland toevoegen. Kleur is hiervoor een heel mooi middel en in dit geval zijn dat de kleuren uit een kunstwerk.

FotoMoodboard Monday: Scandinavië meets Nederland

In het moodboard is het schilderij van Werk aan de Muur (Strange Phenomenon in the Past van Marja van den Hurk) afgebeeld. Een mooi voorbeeld van hoe je op een eenvoudige manier meer kleur toe kan voegen aan je interieur. In dit geval een knipoog naar Nederlandse bloemstillevens.

Kleurenpalet

De kleuren uit het moodboard, blauw, oudroze, terracotta, geel en groen, zijn veel terug te zien in de meubels, kunstwerken en de achterwand van de keuken. De grote wens was een andere achterwand, iets wat snel en makkelijk te construeren is. Er is gekozen voor een matte hittebestendige HD-metal achterwand met print. De kleurrijke geometrische print zoals rechtsboven te zien in het moodboard paste ook goed bij de al aanwezige keuken. Op deze manier bracht Selma vernieuwing en een persoonlijke touch, zonder de Scandinavische keuken te veranderen.

FotoMoodboard Monday: Scandinavië meets Nederland

De blauwtinten van het Scandinavische sneeuwlandschap zijn in het huis terug te vinden in combinatie met het Nederlandse Delfts Blauw. De bank is zo geplaatst dat je heerlijk naar buiten kan kijken om te relaxen waardoor je van de natuur “TV” kan genieten. 

FotoMoodboard Monday: Scandinavië meets Nederland

Dat de natuur een prominente rol speelt in Noorwegen komt tot uiting in het moodboard en met dit punt is dus rekening gehouden tijdens het indelen van het huis. Een leuk cultuurverschil is dat de meeste mensen in Noorwegen twee “woonkamers” hebben, namelijk één waar er tv wordt gekeken en één om te relaxen. Boven in het huis is er dan ook nog een “echte” televisiekamer.

Hoe behoud jij de authentieke sfeer?

Selma: "Ik krijg vaak de vraag of ik een eigen stijl heb, mijn antwoord daarop is eigenlijk niet. Mijn stijl is de stijl van de klant. Door zo veel mogelijk details te vragen en mij te verdiepen in de klant probeer ik het ideale ontwerp te creëren, zo ook voor deze vakantiewoning.Inmiddels is een veelgestelde vraag of ik zelf al in dit Noorse huis op bezoek ben geweest. Helaas nog niet maar het staat zeker op mijn verlanglijstje! Ik heb zo’n plezier gehad om dit project in nog geen twee maanden tijd voor elkaar te krijgen en dan is de beloning om het live te gaan zien extra groot."

Tip van Selma: Mocht je een huis of een vakantiewoning kopen in het buitenland, hou dan rekening met de bouwkundige regels in het betreffende land. Deze kunnen namelijk afwijken van de regels in Nederland.

Ben je benieuwd naar de tips en adviezen van Selma Cool voor jouw interieur? Ga dan naar de website van Stylingcentraal voor meer informatie  

Facebook | Instagram | Pinterest 

BNS profiel

FotoMoodboard Monday: Scandinavië meets Nederland

     

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen