pinterest
Moodboard: een kleurrijk interieur

Moodboard: een kleurrijk interieur

Het kleurenpalet van dit moodboard van interieurontwerper Bianca van Dieren van BIANC. is een mooie inspiratiebron voor een kleurrijk interieur. Dit is een gedurfde woonstijl, maar zeker niet schreeuwerig. De vloer is hier de “veilige” basis en er wordt in de keuzes voor wanden, het plafond en de meubels juist wat meer lef getoond. Door te kiezen voor diepe en warme kleuren voelt de ruimte juist gezellig en knus aan. Lees in dit artikel de tips van de interieurontwerper voor deze woonstijl!

FotoMoodboard: een kleurrijk interieur

Wanneer je deze woonstijl vertaalt naar een ruimte zoals bijvoorbeeld de woonkamer, kun je gemakkelijk een plek creëren waar je je heerlijk kan terugtrekken. Een privéruimte in je huis waar je uren kan doorbrengen met je gezin en dierbaren. Voor de basis van dit kleurrijk interieur kies je een aantal basistinten, zoals een mooie donkere kleur voor de wanden en het plafond. Hierdoor valt de ruimte als een warme deken om je heen. Je kunt er ook voor kiezen om je meubels een kleur te geven, maar het schilderen van de wanden en het plafond heeft echt een grote impact en geeft de ruimte direct een fijne sfeer.

De bank kan in een mooie warme gekleurde stof, dan wordt dit de eyecatcher van de ruimte. Of je kunt er ook voor kiezen om juist een groot kleurrijk vloedkleed te nemen en met de bank de rust te bewaren. Door een kleed te kiezen met meerdere kleuren, maak je het voor jezelf een stuk eenvoudiger. Alle kleuren die terugkomen in het vloerkleed passen in het palet, dus in je interieur. Je hebt hierdoor een veel breder kleurenpalet en kunt daardoor veel gemakkelijker je accessoires uitzoeken, een bijzettafel in een opvallend kleurtje kiezen en losgaan met verschillende tinten sierkussens. Door verschillende kleurtonen en texturen toe te passen in het interieur wordt het geheel niet vlak en saai. Een geweven stof kan perfect bij een cognac leder poefje.

De kunstwerken op de wand geven het interieur een chique uitstraling. Ook hierin komen weer kleuren uit het kleurenpalet terug. Door in je interieur gebruik te maken van grote gebaren, blijft je interieur rustig en overzichtelijk. Je hoeft je accessoires niet als een confetti over je huis heen uit te strooien. Door het maken van groepjes en door elementen bij elkaar te zetten, creëer je ondanks de opvallende kleuren een rustig en evenwichtig interieur. 

Tips van de interieurontwerper

  • Durf het plafond mee te schilderen. Door de wanden en het plafond dezelfde kleur te geven, krijgt een ruimte een knusse sfeer. Of dit nu in een donkere kleur is of een zachte beigetint. Dit is veel warmer dan een wit plafond en bovendien zorgt een kleur op het plafond ervoor dat het plafond optisch lager lijkt, waardoor je knusheid creëert. Ook perfect voor in een slaapkamer!
  • Kies in een kleurenpalet voor meerdere kleurtonen of texturen waardoor je met dezelfde kleuren een breder palet krijgt en het jezelf makkelijker maakt om keuzes te maken voor bijvoorbeeld accessoires.

Meer over BIANC.

Bianca van Dieren, of zoals iedereen haar noemt BIANC. ontwerpt ondertussen al 7 jaar interieurs in allerlei verschillende woonstijlen en combinaties van stijlen. Ze is werkzaam op zowel de particulieren als de zakelijke markt en creëert het liefst een interieur met lef. Net even iets anders dan anders en daardoor allemaal unieke en kleurrijke interieurs.

Mist jouw interieur of bedrijfsruimte de identiteit die het verdient? Ben jij extravert, maar zie je dit nergens terug in het interieur? BIANC. helpt jou met een persoonlijk en gedurfd interieurontwerp, zodat jouw saaie interieur voortaan verleden tijd is. Samen creëren we een interieur met lef! Bezoek BIANCinterieurontwerp.nl voor meer informatie en volg biancinterieurontwerp.nl op instagram voor inspiratie!

Profiel BNS Crisp

FotoMoodboard: een kleurrijk interieur

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen