pinterest

Dit zijn de trends op gebied van plaids voor 2024

Geef je woon- of slaapkamer een sfeervolle uitstraling, door in deze ruimtes gebruik te maken van een plaid. Je kunt het plaid of de sprei over het uiteinde van het bed leggen, maar bijvoorbeeld ook over de rug- of armleuning van een fauteuil. Een plaid kleedt de ruimte niet alleen aan, maar biedt daarbij een ander voordeel: een fijn, warm plekje op een koude winter- of voorjaarsavond!

Nestel jezelf lekker in op de bank of in de stoel, terwijl je op de televisie naar je favoriete film of serie kijkt. Wat zijn de trends op het gebied van plaids in 2024? Wij hebben de hulp ingeschakeld van Brandon Huijer, medeoprichter van de Huijer.nl website, en expert op het gebied van plaids en beddengoed! 

Kies voor een kleurrijk plaid in het voorjaar 

Het leuke aan een plaid is dat je deze qua kleur en stijl aan kunt laten sluiten bij het seizoen.Kies in het voorjaar voor een kleurrijk model, bijvoorbeeld met een gele of rode kleur. Op de webwinkel van Huijer.nl zijn tientallen van dit soort plaids terug te vinden.

Plaids in het geel en rood passen goed bij de tulpen en narcissen die buiten in de tuin in de bloei staan. Dergelijke kleuren kun je ook in de zomermaanden gebruiken om het terras buiten of de woonkamer sfeervol aan te kleden. In de herfst- en wintermaanden doet een beige of bijvoorbeeld licht oranje plaid het goed. 

Huijer.nl: “Ga voor een wat grover geweven model”

Niet alleen met kleuren kun je een statement maken en een eyecatcher toevoegen aan het interieur. Dat doe je ook door dit jaar voor een wat grover geweven model plaid te kiezen. Het voordeel hiervan is overigens niet alleen dat het plaid nog meer opvalt in je wooninterieur, maar ook dat deze je lekker warm houdt op een koude avond!

Niet onbelangrijk is de duurzaamheid ervan. Een wat grover geweven model van kwalitatief goede stof zal langer mooi blijven. Goedkopere plaids rafelen relatief snel. Het past niet bij de duurzame levensstijl die huishoudens steeds vaker aanhangen. 

Verwerk de plaid op nonchalante wijze in het interieur 

Een plaid mag je op nonchalante wijze in het interieur van je slaap- of woonkamer verwerken. Op bed kun je de plaid strak over het uiteinde trekken, maar bijvoorbeeld ook losjes over de leuning van een stoel in deze ruimte draperen. Datzelfde geldt voor het gebruik van een plaid in de woonkamer. Vouw de plaid niet te strak op, maar leg deze juist losjes over de bank of de armleuning van je fauteuil.   

Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen