pinterest
Moodboard Monday: Textuur en kleur voor een speels effect

Moodboard Monday: Textuur en kleur voor een speels effect

Het toevoegen van textuur in je interieur kan een geweldige manier zijn om warmte en diepte aan een ruimte te geven, maar het vereist een zorgvuldige balans. Bij Studio Ree staat textuur centraal in het creëren van inspirerende interieurs.

Textuur kan vele vormen aannemen, van zachte stoffen en ribbelglas tot spiegelend chroom en geglazuurde tegels. Het draait allemaal om het vinden van de juiste balans tussen verschillende texturen en het afstemmen van harde en zachte materialen. Door alleen harde materialen zoals glas, staal en gietvloeren te gebruiken, kan de ruimte kil aanvoelen en een negatief effect hebben op de akoestiek. Door het toevoegen van zachtere elementen zoals gordijnen, hoogpolige vloerkleden en meubels met zachte stoffen, krijgt een ruimte direct meer warmte en karakter.

Kies voor interessante materialen

Bij het inrichten van een interieur raadt Amara van der Ree van Studio Ree aan om aandacht te besteden aan de visuele effecten van materialen. Glas en spiegels laten licht door of reflecteren het, waardoor een ruimte optisch groter lijkt. Probeer een grote spiegel op te hangen of neer te zetten in een kamer om te zien hoe het de ruimte opent. Als je glas in meubels of douchewanden wilt gebruiken, overweeg dan alternatieve opties zoals ribbelglas. Dit type glas laat nog steeds licht door, maar voegt ook textuur toe, wat een interessante spanning in het interieur kan creëren.

FotoMoodboard Monday: Textuur en kleur voor een speels effect

Een collage van kleuren, vormen en materialen

Naast textuur is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan vormen. Een interieur kan worden gezien als een collage van verschillende kleuren, vormen en materialen. Combineer harde grafische lijnen met zachtheid en om organische vormen toe te voegen aan rechthoekige ruimtes. Deze combinatie van vormen zorgt voor een dynamisch en gebalanceerd interieur.

Van der Ree is niet bang om kleur te gebruiken en opvallende meubels en accessoires te combineren. Hoewel ze ook ton-sur-ton interieurs in neutrale tinten waardeert, raadt ze aan om altijd een tegenhanger zoals chroom toe te voegen om het geheel interessant te houden. Daarnaast integreert ze graag werken van lokale Nederlandse en Rotterdamse kunstenaars en ontwerpers. Het ondersteunt de lokale gemeenschap en geeft een interieur een unieke en persoonlijke touch.

FotoMoodboard Monday: Textuur en kleur voor een speels effect

Lees ook: Moodboard: Stoer met een zachte touch

Bron van moodboard beelden:

Carter Williamson Architects | Daniel P. Cosgrove | Mr. Larkin en Maria Lenskjold | Scholten & Baijings | Limoenen | David Brandon Geeting

Bezoek studioree.nl voor meer tips en inspiratie van interieurontwerper Amara van der Ree. Neem ook eens een kijkje op de Instagram van Studio Ree.

Dit blog is geschreven door een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerper of -stylist. BNS Crisp is hét netwerk voor de interieurprofessional. Ons doel is om de aangesloten professionals - en daarmee het vakgebied - blijvend te ontwikkelen. Voor jou als consument is BNS Crisp een kwaliteitslabel: een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerp of -stylist is een betrouwbare professional die voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden.

Profiel BNS Crisp

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen