pinterest
Moodboard kleur in het interieur. Voor een gevoel van warmte en speelsheid

Moodboard kleur in het interieur. Voor een gevoel van warmte en speelsheid

Bij het kiezen van kleuren in het interieur zijn veel mensen nogal behouden. Het is ook spannend om kleur toe te passen, je bent snel bang dat het te heftig wordt. Dit moodboard is gemaakt door Odilia van der Werf van Huyze de Tulp Interieur & Design om te laten zien dat het toevoegen van kleur ook een gevoel van warmte en speelsheid met zich meebrengt. “Het leven is soms al zwaar genoeg en het is niet nodig om dit ook in je interieur te weerspiegelen. Door het gebruik van licht en kleur creëer je een positievere mindset.”

Kleurrijke trends op de interieurbeurzen

Zelfs op toonaangevende interieurbeurzen zoals bijvoorbeeld de Maison & Objet in Parijs, Heimtexil in Frankfurt, en de Stockholm Furniture Fair is nog steeds veel kleur te vinden in meubels en stoffen. Dit betekent dat interieurmerken vertrouwen hebben dat er nog veel winst te behalen valt in de interieurs van mensen thuis en in de zakelijke markt.

FotoMoodboard kleur in het interieur. Voor een gevoel van warmte en speelsheid

Dit moodboard ademt een kleurrijke en gezellige sfeer, met de nadruk op bloemenpatronen die terugkomen in behang en decoraties zoals vazen en wandborden. Zo ontstaat er een sfeervol modern geheel. De basiskleuren in dit moodboard zijn een zandkleur en een wijnrood met enkele accentkleuren zoals diepblauw, flessengroen en karamel. Deze accentkleuren kunnen in combinatie met het kleurrijke bloemenbehang als accenten op een wand worden toegepast. De rest van de muren worden in de rustige zandkleur of wit geverfd, afhankelijk van de behoeften van de bewoners.

Een levendig moodboard voor een gezellig interieur

Als tegenhanger van de prints worden meubels gebruikt met een strakke en stoere uitstraling, maar wel met zachte, aaibare stoffen. Door deze contrasten ontstaat er een prettige woonsfeer.

Een houten vloer in een warme kleur zoals donkerbruin eiken of een lichtgekleurd whitewash eiken past goed bij dit moodboard. De donkerbruine vloer zorgt voor een gezellige sfeer, terwijl de whitewash vloer een meer design-uitstraling geeft. Een kleurrijk vloerkleed is de kers op de taart in deze gezellige woonsfeer, met daarbij natuurlijk een vers boeket bloemen in een vaas als centerpiece op bijvoorbeeld de eettafel of een sidetable.

Over de ontwerper

Odilia van der Werf van Huyze de Tulp Interieur & Design staat al 15 jaar klaar voor de particuliere en zakelijke markt. Ze ontwerpt interieurs op maat waarbij ze de wensen van de gebruikers vertaalt naar een passend ontwerp, inclusief een lichtplan indien gewenst. De wensen van de opdrachtgevers staan voorop bij haar interieur- en stylingplannen, maar daarnaast streeft ze naar vernieuwing en probeert ze haar klanten te verrassen.

Spreekt dit jou aan? Neem een kijkje op de website of laat je inspireren op Instagram.

         Bekijk hier het moodboard 'Stoer Scandinavisch' van Huyze de Tulp Interieur & Design

Dit blog is geschreven door een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerper of -stylist. BNS Crisp is hét netwerk voor de interieurprofessional. Ons doel is om de aangesloten professionals - en daarmee het vakgebied - blijvend te ontwikkelen. Voor jou als consument is BNS Crisp een kwaliteitslabel: een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerp of -stylist is een betrouwbare professional die voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden - bnscrisp.nl

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen