pinterest
Thuiswerktips voor optimale concentratie

Thuiswerktips voor optimale concentratie

Het zijn onzekere tijden. Mensen werken thuis of werken helemaal niet. En dat om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan. Veel bedrijven zorgen dat hun medewerkers van huis uit kunnen werken. Dankzij de intelligente technologie van Loxone kan de werkplek binnen jouw eigen vier muren optimaal worden ingericht. Lees hier de tips over verlichting voor meer productiviteit en welzijn als je thuis aan het werk bent.

Verlichting in het thuiskantoor

FotoThuiswerktips voor optimale concentratie

Werkplekken moeten voldoende lichtsterkte en goede lichtomstandigheden hebben. Grote raamoppervlakken zijn hier een voordeel. We combineren meestal natuurlijk licht en kunstlicht om voldoende verlichting te bieden in het thuiskantoor. Deskundigen adviseren een verlichtingssterkte van minimaal 500 lux voor kantoorwerkplekken (gemeten op tafelhoogte, varieert afhankelijk van de activiteit).

Constante lichtregeling

FotoThuiswerktips voor optimale concentratie

Dankzij de helderheidssensoren die in de bewegingsmelders zijn ingebouwd, kan je de lichtsterkte meten en kunstlicht inschakelen als het te donker is of dimmen. In technische terminologie staat dit bekend als constante lichtregeling. Dit kan met enige logica in de Loxone Config worden geconfigureerd. Geheime tip: de volgende versie van de Loxone Config bevat een aparte module voor constante lichtregeling.

Kunstlicht gebaseerd op zonlicht

FotoThuiswerktips voor optimale concentratie

Een ander aspect dat steeds belangrijker wordt, is de circadiane verlichting. Dit is kunstlicht dat gebaseerd is op natuurlijk zonlicht en dus op het menselijke bioritme. De armaturen veranderen in de loop van de dag van kleurtemperatuur en kunnen daardoor bijvoorbeeld ’s morgens de zonsopgang met roodachtig licht en overdag met een groter aandeel blauw het daglicht nabootsen. Dit bevordert de aandacht en concentratie en voorkomt vermoeidheid.

Kleurtemperatuur

FotoThuiswerktips voor optimale concentratie

Armaturen die de kleurtemperatuur kunnen veranderen zijn echter zeer duur en vinden we nauwelijks terug in kantoren en huishoudens. Met de Loxone RGBW LED Spots of de LED Plafondlamp RGBW kan je vergelijkbare effecten creëren door warm wit licht en gekleurd licht te mengen zonder de kosten van de verlichting te verhogen. De Loxone apps bieden een eigen daglichtspectrum waarmee je de lichtkleur van blauwachtig tot geel/rood daglicht kunt kiezen en kleursequenties kan definiëren.

Meer weten? Download hier dan de informatie folder of bezoek de website van Loxone

Loxone

Ontdek hoe slim een woning of gebouw écht kan zijn!

Informatie aanvragen bij Loxone

PRODUCTEN IN ONS ASSORTIMENT

Bekijk alle producten
Deel dit artikel:
deel op facebook deel op linkedin deel op twitter deel op pinterest deel op whatsapp
banner
banner
banner
Uw-Woonmagazine Shop
Bekijk alle aanbiedingen

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen