pinterest
Moodboard: “A touch of color”

Moodboard: “A touch of color”

Het kleurenpalet van deze woonstijl is in de basis eigenlijk heel simpel. Een mooie houten visgraat vloer als basis in combinatie met beige en zwart tinten. Met een “touch of color” kan je deze basic woonstijl wat meer lef geven. De visgraat vloer geeft de woonstijl een authentieke sfeer en de zwarte accenten geven het een stoer randje. Welke “touch of color” je gebruikt kun je naar eigen smaak invullen, maar in dit geval is er gekozen voor een “touch of terra pink.” Het interieur is kleurrijk, zonder overdaad en geeft een warm en knus gevoel.

FotoMoodboard: “A touch of color”

Als je deze woonstijl vertaalt naar een ruimte zoals bijvoorbeeld de woonkamer, kun je gemakkelijk een “touch of color” toepassen. Denk eens aan de bank in een mooie terra pink stof, dan wordt de bank de eyecatcher van de ruimte. Of je kunt er ook voor kiezen om juist een groot vloedkleed in het terra roze te nemen en met de bank de rust te bewaren.

FotoMoodboard: “A touch of color”

Naast een kleuraccent in de meubels, kun je er ook voor kiezen om de muren en het plafond in een mooie warme tint te schilderen. Door naast de muren ook het plafond te schilderen, creëer je letterlijk een nis in de woonkamer, waar je je fijn kunt terugtrekken. Een “touch of color” kun je ook toepassen in de accessoires. Denk aan sierkussens, vazen, bloemen, kaarsen en nog veel meer. Door te mixen and matchen ontstaat er een spannend interieur. Je kunt mixen met verschillende kleurtonen, maar ook in dezelfde kleurtint met verschillende materialen. Denk aan gekleurd glas en een mooie stof voor een sierkussen.

Organische vormen

Ronde en organische vormen maken een ruimte veel zachter. Een ruimte is al zo recht toe recht aan en door ronde en organische vormen doorbreek je dit rechte patroon. Ronde kussens, salontafels en een organisch kleed geeft een de ruimte direct een andere uitstraling. Denk in grote gebaren, dit geeft veel meer effect dan alle kleine elementen bij elkaar en lijkt de ruimte optische nog groter ogen. Een win-win situatie.

Tips van de interieurontwerper:

  • Kies naast je basistinten voor één accentkleur, dit is je “touch of color”. Binnen deze kleur kun je mixen met verschillende tinten, waardoor je mooi ton sur ton effect creëert en je niet beperkt wordt tot één kleur.
  • Doorbreek alle rechte lijnen door met ronde en organische vormen te werken. Dit maakt de ruimte zachter en minder statisch
  • Maak gebruik van grotere gebaren. Kies voor een aantal grote statement pieces in plaats van allemaal kleine meubels en/of accessoires. Je creëert meer rust en optisch vergroot je de ruimte.

Info over stylist:

Bianca van Dieren, of zoals iedereen haar noemt BIANC. ontwerpt ondertussen al 7 jaar interieurs in allerlei verschillende woonstijlen en combinaties van stijlen. Ze is werkzaam op zowel de particulieren als de zakelijke markt en creëert het liefst een interieur met lef. Net even iets anders dan anders en daardoor allemaal unieke en kleurrijke interieurs. Mist jouw interieur of bedrijfsruimte de identiteit die het verdient? Ben jij extravert, maar zie je dit nergens terug in het interieur? BIANC. helpt jou met een persoonlijk en gedurfd interieurontwerp, zodat jouw saaie interieur voortaan verleden tijd is. Samen creëren we een interieur met lef! Bezoek BIANCinterieurontwerp.nl voor meer informatie en volg BIANC. op instagram voor inspiratie!

      Lees ook: Moodboard voor een kleurrijk interieur

Dit blog is geschreven door een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerper of -stylist. BNS Crisp is hét netwerk voor de interieurprofessional. Ons doel is om de aangesloten professionals - en daarmee het vakgebied - blijvend te ontwikkelen. Voor jou als consument is BNS Crisp een kwaliteitslabel: een bij BNS Crisp aangesloten interieurontwerp of -stylist is een betrouwbare professional die voldoet aan onze kwaliteitsstandaarden

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen