pinterest
Moodboard Monday: color me softly

Moodboard Monday: color me softly

Het ontwerp voor een nieuw interieur begint bij interieurontwerper Jolanda Böhm van studio en J altijd met een moodboard waarmee de opdrachtgever een eerste indruk krijgt van de sfeer van het uiteindelijke resultaat.

De opdrachtgevers waarvoor dit moodboard is gemaakt zijn grote liefhebbers van kleur. In hun huidige interieur was daar niet veel van terug te zien. Acht jaar na de aankoop van het huis waren zij zover en kreeg studio en J de vraag voor een heel nieuw interieur met veel kleur.

De natuur als basis

Jolanda: 'Omdat het hier om een relatief kleine woning ging, was het belangrijk om de basis van het ontwerp rustig te houden. Een foto van een prachtige tuin vormde het uitgangspunt voor het kleurpalet. De basis van het ontwerp werd gevormd door een rustige beige en nude tint, aangevuld met een lichte lila. Van daaruit zijn we steeds meer kleur gaan toevoegen.'

Werken met kleur

Kleur toepassen in een interieur is niet eenvoudig. Voor sommigen kan het niet bont genoeg maar velen zoeken thuis toch ook naar rust en dan is het belangrijk de balans te bewaken. Jolanda geeft tips hoe te werken met kleur: 

  1. De makkelijkste manier om kleur toe te voegen is met accessoires. Met wat leuke kussens, een poster, vaasjes etc. kun je gaan kijken wat werkt. Smaakt dit naar meer? Neem dan 1 kleur en ga deze groter toepassen. Veel verfmerken hebben kleurenwaaiers waarin je per kleur meerdere opties hebt. Van licht naar donker wordt het effect steeds groter. 
  2. Je verwacht het misschien niet maar wanneer je alle wanden in een ruimte één dezelfde kleur geeft dan oogt dit rustiger dan wanneer je maar 1 wand van een kleur voorziet.
  3. Heb je de smaak te pakken? Dan kun je zelfs het plafond meenemen! Dit hoeft niet direct in dezelfde tint. Donkerder dan de wanden is mooi voor hoge ruimtes. Is jouw plafond lager dan 270cm dan kun je het beter wat lichter houden.
  4. Een hele leuke ruimte in huis om eens lekker te gaan experimenteren met kleur op de muur is het toilet. Valt het tegen dan heb je het vrij snel weer veranderd.
  5. Heb je een mooi behang met een printje gevonden dat je graag wilt gebruiken? Gebruik één of twee kleuren uit het behang voor op de andere muren. Zo vormt het samen altijd een mooi geheel.
  6. Het combineren van prints is zelfs voor de professional een uitdaging. Maar geeft zeker een leuk effect! Wil je dit proberen, zorg er dan voor dat er altijd een grote gemene deler in het geheel zit. Dit kan zijn vorm, materiaal en uiteraard kleur. Op deze manier vormt het geheel makkelijker een eenheid en dat zorgt weer voor rust.

FotoMoodboard Monday: color me softly

Op deze foto die Jolanda maakte op de VTWonen en design beurs zie je een voorbeeld van een kleurrijke keuken & eethoek. Jolanda: 'Het kleurrijke plaatje is waarschijnlijk teveel voor de gemiddelde Nederlander. Maar wat je goed kunt zien is dat het geheel uit verschillende lagen is opgebouwd en dat de hele uitgesproken kleuren gebruikt zijn voor de kleinere items. Op deze manier kun je heel goed de hoeveelheid en intensiteit van kleur bewaken.'

Over de interieurstylist

Jolanda Böhm richt zich met Studio en J richt met name op particulieren die grote nieuw- of verbouwplannen hebben. Zij maakt een op maat gemaakt interieurplan waarbij indeling, kleur & materiaal en verlichting worden meegenomen. Daarnaast begeleidt zij, indien gewenst, het project van ontwerp tot en met realisatie.

Het resultaat? Een interieur dat volledig aansluit bij hoe jullie willen wonen en waarbij optimaal gebruik is gemaakt van de mogelijkheden van het huis. Een interieur dat al vanaf de entree jullie persoonlijkheid laat zien en waarin geleefd mag worden. Geen showroom maar een thuis waar je tot rust komt. Want dat is waar het om draait. Meer informatie vind je op de website van Studio en J of op de borden van Instagram en Pinterest

FotoMoodboard Monday: color me softly

Profiel BNS 

 

Volg ons via

facebook instagram pinterest twitter

Maandelijkse nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Brochures aanvragen

Vraag gratis woonbrochures aan in onze brochure service

Brochure aanvragen
Klik hier om GRATIS
informatie aan te vragen